Op reis met een beperkt budget?

Het is een heel goed idee om tijdens uw vakantie te besparen op de verplaatsingskosten. We worden nu eenmaal door onze portemonnee belemmerd. Wat de mensen ook mogen denken, het is perfect mogelijk om een schitterende en vooral verbazingwekkende vakantie door te brengen op slechts enkele kilometers van uw thuis. Op voorwaarde natuurlijk dat u goed nadenkt over de plaats, de formule en het verblijfstype. Hieronder volgen enkele tips om aan een verlaagde prijs een verbluffende vakantie in uw buurt door te brengen.

1. Organisatie en plannig: budget en bestemming!

Het maakt niet uit of uw vakantiebestemming op 100 of op 800 km ligt, planning blijft altijd het sleutelwoord voor een rustgevende vakantie zonder onaangename verrassingen. Het is dus belangrijk om vooraf een budget te bepalen en een checklist op te stellen die beide aangepast zijn aan de bestemming en het verblijfstype.

Daarnaast staat een vakantie dichtbij ook garant voor onvergetelijke ervaringen. Wees nieuwsgierig en kijk eens rond; op slechts enkele honderden kilometers zijn er ongetwijfeld enkele bestemmingen die misschien minder toeristisch zijn, maar met een rijke geschiedenis en een overvloed aan charme! Speur snel het internet af op zoek naar de verborgen schatten van uw regio en omstreken ... Aarzel ook niet om eens de officiële toeristische website van uw regio te bekijken.

2. Huurhuisje of camping voor een prijsje

Voor het verblijf raden wij huurhuisjes of een camping aan. Het zijn twee erg flexibele formules die ook financiële voordelen met zich meebrengen, wat bijvoorbeeld niet het geval is wanneer u in een hotel verblijft. Zo kunt u bij deze formules uw eigen dagelijkse producten meebrengen (waardoor u natuurlijk veel bespaart op het budget voor eten!). Bovendien zijn de tarieven van een camping en van bepaalde huurhuisjes aanzienlijk lager dan een all-informule in een hotel. In een notendop: een flexibelere vakantie met meer vrijheid en een beperkt budget.

3. Ga ten slotte voor minder dure activiteiten!

Hieronder geven we enkele ideetjes waarmee u uw vakantie in de regio en omstreken net dat ietsje meer kunt geven. Ga in de eerste plaats voor minder dure of zelfs gratis activiteiten, zoals activiteiten in open lucht, bijvoorbeeld picknicken of zwemmen (in een baai of meer, aan het strand), fietsen, op trektocht gaan in het platteland of een historisch stadje bezoeken. ‘s Avonds vormen plaatselijke en regionale festivals met hun familiale en vaak typische sfeer een leuk alternatief! Surf zeker eens naar de officiële toeristische website als u wilt weten waar er festivals plaatsvinden of hoe het culturele programma in uw regio ingevuld is.

Op zoek naar inspiratie en ideeën voor bestemmingen dichtbij? Ga dan zeker een kijkje nemen op www.vakantieweb.be en ontdek alle aanbiedingen in uw buurt.