5 Europese bestemmingen om je hart te veroveren deze lente

Julie Docsterd,
17-03-2024
Op vakantie vertrekken in de lente zorgt ervoor dat je een aantal bestemmingen in iets rustigere omstandigheden kan ontdekken, met aangenamere temperaturen, ontwakende fauna en flora en vaak ook een lager prijskaartje dan in de zomerperiode.

In de lente zijn de toeristische trekpleisters over het algemeen minder drukbezocht dan in de zomer, wat betekent dat je met veel minder drukte kan genieten van de bezienswaardigheden, restaurants, bars en accommodatie. Dat geldt in het bijzonder voor deze 5 bestemmingen, die omwille van hun populariteit te lijden hebben onder overmatige toerisme in de zomermaanden.

Barcelona, Spanje

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Visit Barcelona (@visitbarcelona)

Met zijn prachtige stranden, iconische bezienswaardigheden zoals de Sagrada Família en het Parc Güell, heerlijke visgerechten en levendige sfeer is Barcelona een ideale bestemming voor in de lente. Het weer is over het algemeen mild en aangenaam, perfect om de stad te voet of op de fiets te verkennen!

Amsterdam, Nederland

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Amsterdam (@amsterdam)

Vredige grachten, bloeiende tulpen en beroemde musea zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum maken van Amsterdam een niet te missen bestemming in de lente. Huur een fiets om de stad als een echte Amsterdammer te verkennen en geniet van de vele parken in de stad!

Lissabon, Portugal

In de lente is het bijzonder aangenaam toeven in de Portugese hoofdstad, met zijn geplaveide straatjes, pittoreske heuvels en adembenemende uitzichten over de Taag. Ontdek historische wijken zoals Alfama en Bairro Alto en probeer zeker enkele van de heerlijke Portugese culinaire specialiteiten, waaronder de niet te versmaden pastéis de nata!

Santorini, Griekenland

Hoewel Santorini een zeer populaire bestemming is in de zomer, word je in de lente getrakteerd op een veel rustigere en authentiekere ervaring tijdens een bezoek aan dit Griekse eiland. Bewonder de witgekalkte huizen op de rotsen, verken de pittoreske dorpjes zoals Oia en geniet van de prachtige zonsondergangen vanop het terras van je hotel!

Edinburgh, Schotland

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Edinburgh (@thisisedinburgh)

Met zijn majestueuze kastelen, weelderige tuinen en middeleeuwse sfeer is Edinburgh een boeiende bestemming, zeker in de lente! Geniet er van het jaarlijkse kersenbloesemfestival in de tuinen van de stad en verken de geplaveide straten van de ‘Auld Toun’, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.