5 tentoonstellingen in Wallonië die je niet mag missen deze winter

Niets zo goed om de kou en de grijze lucht te vergeten dan een mooie tentoonstelling. Hieronder zie je onze top 5 van culturele tentoonstellingen die de komende weken plaatsvinden.

CGT - Arnaud Siquet

De beeltenissen van Catherine Thiry (Waterloo, tot 31/3/2023)

Tot 31 maart verwelkomt de Mémorial de Waterloo 1815 artieste Catherine Thiry en haar glazen sculpturen in het kader van het Parcours d’Artistes 2022. Deze Belgische artieste modelleert aarde zoals ze verf aanbrengt op een doek: met overtuiging en gevoeligheid. De majestueuze en monumentale beeldwerken in bruine tinten die de Allée de la Garde van het Mémorial versieren ontroeren door hun intensiteit en menselijkheid. Een mooie hommage aan de vergane geschiedenis, maar ook aan het leven!

De beeltenissen van Catherine Thiry

Pol Bury – 100 jaar (La Louvière, tot 12/3/2023)

Ook al weten velen het niet, La Louvière is een plek voor cultuur en musea. Tot 12 maart nodigt de Waalse stad het grote publiek uit om de regio te komen verkennen en de veelvoudige artiest te ontdekken die schuilt achter de naam Pol Bury. De gerenommeerde Belgische beeldhouwer uit de tweede helft van de 20ste eeuw zou in 2022 zijn 100ste verjaardag gevierd hebben. Heel wat activiteiten, tentoonstellingen en evenementen zullen georganiseerd worden om het parcours en het leven van de artiest te vieren.

Pol Bury – 100 jaar

Les Fabriques du coeur et leur usage (Grand-Hornu, tot 19/3/2023)

In het MAC in Grand-Hornu nodigt de tentoonstelling Les Fabriques du coeur et leur usage uit om een blik te werpen op de wereld en de mensen die er wonen en op de gekheden, vooroordelen en clichés die hier en daar worden verspreid door het begrip, het geheugen en het hart. Een tiental hoofdstukken gaan over eenvoudige dingen des levens, zoals de geboorte van de wereld, eenzaamheid en onze huizen. Elk onderwerp wordt vrij gepresenteerd zodat je met je eigen ogen kan kijken en beroep kan doen op je geheugen en fantasie.

Les Fabriques du cœur et leur usage

Fossielen en Fictie (Louvain-la-Neuve, tot 26/3/2023)

Het prachtige brutalistische bouwwerk alleen al is een omweg waard, maar het Musée L biedt nu ook de mogelijkheid om een duik te nemen in onze huidige samenlevingen, verscheurd tussen een vast verleden en een toekomst die we ons vrij kunnen inbeelden. De tentoonstelling Fossielen en Fictie presenteert een selectie fossielen als getuigen van het verleden, waar we nog veel over te leren hebben. De toekomst wordt ook niet vergeten, want we vinden er ook originele creaties die alternatieve menselijke en niet-menselijke evoluties voorstellen. Een niet te missen tentoonstelling voor jong en oud!

Fossielen en fictie

Egypte. Eeuwige passie (Morlanwelz, tot 16/4/2023)

Egypte passioneert al 2000 jaar! Maar waarom? De nieuwe tentoonstelling op het domein en koninklijk museum van Mariemont, genaamd Egypte. Eeuwige passie verkent de fascinatie die het oude Egypte uitlokt voor het imaginaire oosten. Bezoekers vinden er dus niet enkel Egyptische antiquiteiten, maar ook werken uit verschillende tijden die de fantasieën die de farao’s uitgelokt hebben weerspiegelen.

Egypte. Eeuwige passie

Om niets te missen van winterse activiteiten in Wallonië:

Visitwallonia.be/hiver

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆