50 gezinsactiviteiten gepland in Waalse en Brusselse musea

Julie Docsterd,
15-02-2023
Marmaille & Co, een initiatief van de VZW ‘Musées et Société en Wallonie’, heeft zijn programma voor 2023 bekendgemaakt. Daarmee wil het gezinnen aanzetten om Waalse en Brusselse ‘gezinsvriendelijke’ musea te bezoeken.
WBT - Bruno D'Alimonte

‘Viens t’a(musées)!’ – kom je amuseren tijdens de schoolvakanties

Tijdens het volgende carnavalsverlof, dat in Wallonië gepland staat van 18 februari tot 5 maart, worden de ‘Viens t’a(musées)!’-activiteiten (een woordspeling met musea en amuseren) gegroepeerd onder de titel ‘Explor’action masquée’, een actieve gemaskerde ontdekkingstocht. Kijk snel op de website www.museozoom.be om de spannende activiteiten voor gezinnen te ontdekken.

Museumnocturnes en gezinsmomenten buiten de schoolvakanties

Buiten de schoolvakanties zorgt Marmaille & Co ook voor ‘museumnocturnes’ en ‘gezinsmomenten’ (hapjes in het museum, familiedag, diverse workshops…).

Partnership met Totemus voor een speurtocht in het museum

Marmaille & Co is ook een partnersshipp aangegaan met Totemus om in elke Waalse provincie en in Brussel een Totemus-speurtocht op poten te zetten. Het doel is om gezinnen aan te moedigen om musea te ontdekken door gebruik te maken van het Totemus-netwerk en zo de omgeving te verkennen. De speurtocht begint bij het ‘Musée de l’eau et de la fontaine’ in Ottignies (Waals-Brabant) en het BELvue Museum in Brussel.

alles weten over Totemus