Terug

8 hippe cafés die je moet ontdekken in Brussel

02/09/2021

Origineel en verrassend, de bars in Brussel verwelkomen je om je te laten genieten van hun specialiteiten. Dit zijn de mooiste en meest hippe bars van de hoofdstad, enkel en alleen voor jou!

1. The Green Lab

The Green Lab is een bar met een atypische, industriële inrichting, vlakbij het Terkamerenbos. Op de kaart staan vooral cocktails en sterke drank. Ginliefhebbers kunnen kiezen uit 246 soorten, de specialiteit van het huis! De bar promoot originele recepten en vooral de ‘homemade’ kant van de verkochte producten. Tot 15.00 uur kan je ook knabbelen en een gerecht kiezen bij je cocktail. De avonden in The Green Lab worden vaak opgeluisterd door concerten of evenementen.

Meer info  

2. Chez ta mère

Met zijn retro inrichting en originele zelfgemaakte cocktails is Chez ta mère een hip adres geworden waar Brusselse locals dol op zijn. Bij de heerlijke fruitige cocktails biedt de kaart pastagerechten, zeevruchten of een brunch als je ‘s morgens gaat. Gelegen aan het Fernand Cocq Plein kan je de flitsende roze voorgevel niet missen!

Meer info  

3. La Pharmacie Anglaise

Als je deze bar binnenkomt, lijkt de tijd stil te staan. Eigenzinnig, retro en gezellig, dat is de perfecte omschrijving van de wereld van La Pharmacie Anglaise. De cocktails zijn overheerlijk, en je zult moeite hebben om ergens anders dezelfde te vinden, want de recepturen zijn op z’n zachtst gezegd verbazingwekkend. De cocktailkaart wil bijzonder origineel zijn, en wordt gepresenteerd als het paspoort naar het “United Kingdom of Euphoria”.

Meer info  

4. Alice Cocktail Bar

We gaan terug in de tijd, ‘Alice Cocktail Bar’ komt recht uit de jaren ’40. Een mooi en comfortabel salon verwelkomt je om aan je cocktail te nippen, een moment met je vrienden te delen en te ontspannen na een dag hard werken. De bar ligt boven het restaurant Rouge Tomate, waar je een hapje kan eten voor je een paar trappen omhoog gaat en de rest van de avond van de Alice Cocktail Bar geniet.

Meer info  

5. Le Jardin de ma Sœur

Gezelligheid en samenzijn, dat is wat het café ‘Le Jardin de ma Sœur’ biedt. Het was een acteur die besloot dit etablissement te openen om zijn passie te delen bij een drankje en een gesprek, en zo werd dit café-theater geboren. Er zijn heel wat evenementen, toneelstukken, concerten, conferenties… voorstellingen van allerlei aard die dit etablissement vrolijk animeren!

Meer info  

6. Le Balmoral

Le Balmoral neemt je mee terug naar de Verenigde Staten van de jaren ’60 en heeft de typische sfeer nagebootst die je weet te betoveren Le Balmoral is een klein roze en turquoise gekleurd restaurant dat alle Amerikaanse specialiteiten serveert: hamburgers, pannenkoeken, brownies, milkshakes, maar ook cocktails, bieren en andere aperitieven! Kortom, alleen maar goede dingen!

7. Café des Halles

Deze voormalige overdekte markt in Brussel is nu helemaal gerenoveerd tot Café des Halles. Het is verdeeld in verschillende ruimtes en je kan er iets drinken of eten in een mooie lederen fauteuil of de hele nacht door feesten in de gewelfde kelders die omgetoverd zijn tot een club. Hier draaien dj’s die alle bezoekers aan het dansen krijgen!

Meer info  

8. Arthur Orlans

Arthur Orlans, een bar die helemaal gewijd is aan gin, is gevestigd in een voormalig modehuis. De inrichting is gezellig, met comfortabele lederen sofa’s, tartan vloerbekleding en een ontspannen sfeer. De bar biedt niet enkel zelfgemaakte cocktails, maar kan ook cocktails op maat maken als je niet lust wat er op de kaart staat. Mooi toch?