8 hippe cafés die je moet ontdekken in Brussel

Apolline Garente,
23-08-2023
8 hippe cafés in Brussel die je moet bezoeken! ☕ 🍻 Proef de sfeer in de Belgische hoofdstad. 🇧🇪 😎

Brussel, de bruisende hoofdstad van België, is veel meer dan het politieke hart van Europa. Het is een stad van contrasten: historische gildehuizen naast moderne architectuur, koninklijke paleizen tegenover levendige stadspleinen, en oude kasseien langs hedendaagse kunstgalerijen. Maar wat Brussel werkelijk onderscheidt, is de rijke culinaire traditie. Hier, in de smalle steegjes en sfeervolle pleinen, vind je een schat aan cafés waar het Belgische erfgoed – van chocolade tot bier – tot leven komt.

Tijdens een uitstap naar de Belgische hoofdstad, raden we pauze aan in een van onderstaande cafés om even bij te tanken. Deze Brusselse bars zijn origineel en verrassend en verwelkomen je maar al te graag om je te laten genieten van hun specialiteiten. Het zijn de mooiste en hipste bars van de hoofdstad.

1. The Green Lab

The Green Lab is een bar met een atypische, industriële inrichting, vlakbij het Terkamerenbos. Op de kaart staan vooral cocktails en sterke drank. Ginliefhebbers kunnen kiezen uit 246 soorten, de specialiteit van het huis! De bar promoot originele recepten en vooral de ‘homemade’ kant van de verkochte producten. Tot 15.00 uur kan je ook knabbelen en een gerecht kiezen bij je cocktail. De avonden in The Green Lab worden vaak opgeluisterd door concerten of evenementen.

Meer info

 

2. Chez ta mère

Met zijn retro inrichting en originele zelfgemaakte cocktails is Chez ta mère een hip adres geworden waar Brusselse locals dol op zijn. Bij de heerlijke fruitige cocktails biedt de kaart pastagerechten, zeevruchten of een brunch als je ‘s morgens gaat. Gelegen aan het Fernand Cocq Plein kan je de flitsende roze voorgevel niet missen!

Meer info 

3. La Pharmacie Anglaise

Als je deze bar binnenkomt, lijkt de tijd stil te staan. Eigenzinnig, retro en gezellig, dat is de perfecte omschrijving van de wereld van La Pharmacie Anglaise. De cocktails zijn overheerlijk, en je zult moeite hebben om ergens anders dezelfde te vinden, want de recepturen zijn op z’n zachtst gezegd verbazingwekkend. De cocktailkaart wil bijzonder origineel zijn, en wordt gepresenteerd als het paspoort naar het “United Kingdom of Euphoria”.

Meer info

4. Alice Cocktail Bar

We gaan terug in de tijd, ‘Alice Cocktail Bar’ komt recht uit de jaren ’40. Een mooi en comfortabel salon verwelkomt je om aan je cocktail te nippen, een moment met je vrienden te delen en te ontspannen na een dag hard werken. De bar ligt boven het restaurant Rouge Tomate, waar je een hapje kan eten voor je een paar trappen omhoog gaat en de rest van de avond van de Alice Cocktail Bar geniet.

Meer info

 

5. Le Jardin de ma Sœur

Gezelligheid en samenzijn, dat is wat het café ‘Le Jardin de ma Sœur’ biedt. Het was een acteur die besloot dit etablissement te openen om zijn passie te delen bij een drankje en een gesprek, en zo werd dit café-theater geboren. Er zijn heel wat evenementen, toneelstukken, concerten, conferenties… voorstellingen van allerlei aard die dit etablissement vrolijk animeren!

Meer info

 

6. Le Balmoral

Le Balmoral neemt je mee terug naar de Verenigde Staten van de jaren ’60 en heeft de typische sfeer nagebootst die je weet te betoveren Le Balmoral is een klein roze en turquoise gekleurd restaurant dat alle Amerikaanse specialiteiten serveert: hamburgers, pannenkoeken, brownies, milkshakes, maar ook cocktails, bieren en andere aperitieven! Kortom, alleen maar goede dingen!

7. Café des Halles

Deze voormalige overdekte markt in Brussel is nu helemaal gerenoveerd tot Café des Halles. Het is verdeeld in verschillende ruimtes en je kan er iets drinken of eten in een mooie lederen fauteuil of de hele nacht door feesten in de gewelfde kelders die omgetoverd zijn tot een club. Hier draaien dj’s die alle bezoekers aan het dansen krijgen!

Meer info

 

8. Arthur Orlans

Arthur Orlans, een bar die helemaal gewijd is aan gin, is gevestigd in een voormalig modehuis. De inrichting is gezellig, met comfortabele lederen sofa’s, tartan vloerbekleding en een ontspannen sfeer. De bar biedt niet enkel zelfgemaakte cocktails, maar kan ook cocktails op maat maken als je niet lust wat er op de kaart staat. Mooi toch?

Culinaire uitstap in Brussel

België staat niet enkel bekend om haar bier en hippe bars. Ons land heeft een uitgebreid culinair erfgoed, gaande van weelderige pralines tot hartige gerechten zoals stoofvlees en mosselen. Heb je je dorst kunnen lessen en nu een hongertje te stillen? Denk dan eens aan deze typisch Belgische snacks.

Chocoladeparadijs – Chocoladeliefhebbers zijn in Brussel op de juiste plek. Geniet van chocolade bij een van de vele chocolatiers of nestel je op het terras van een van de vele koffiebars waar je koffie of thee vergezeld wordt van hoogwaardige pralines. De perfecte combinatie van bitter en zoet.

Wafels om voor te smelten – De Belgische wafel, bekend om zijn krokante buitenkant en zachte binnenkant, is een must-try. De delicatesse kan naturel opgegeten worden, maar er is ook een scala aan toppings beschikbaar, van verse aardbeien tot gesmolten chocolade. Je vindt ongetwijfeld de wafel naar je smaak!

De Belgische keuken – Terwijl bier, chocolade en wafels vaak de culinaire schijnwerpers stelen, hebben Belgische gerechten zoals ‘boulets à la liégeoise’ en ‘carbonnade flamande’ ook hun plek in de Brusselse cafécultuur.

Brussel heeft alles in huis om toeristen te fascineren en entertainen. Het culinaire podium biedt een bijzondere diepgang en rijkdom met voor elk wat wils. Het verkennen van de vele cafés van de stad is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een reis door de geschiedenis, cultuur en tradities van België. Dus, de volgende keer dat je door de straten van Brussel wandelt, vergeet dan niet te stoppen, te zitten en te proeven van al het lekkers dat deze stad te bieden heeft.