Aberdeen, de onbekende parel van Schotland: 5 niet te missen toeristische trekpleisters

Julie Docsterd,
25-02-2024
Schotland staat wereldwijd bekend om de wilde en adembenemende schoonheid van zijn landschappen... maar ook voor zijn steden! En hoewel Edinburgh, en zelfs Glasgow, regelmatig worden genoemd, blijft Aberdeen in de schaduw. We laten je de stad herontdekken aan de hand van 5 niet te missen plekken!
aberdeen
Adobe

1. Oud Aberdeen: een reis terug in de tijd

Een wandeling maken in Oud Aberdeen is als een reis terug in de tijd. De geplaveide straten, omzoomd door historische granieten gebouwen, nemen je mee naar de Schotse geschiedenis. De King’s College Chapel, met zijn kroon bovenop, is een architectonisch meesterwerk dat rechtstreeks uit een sprookje lijkt te komen. Slenter door de tuinen van Cruickshank Botanic of verdwaal op de paden van Seaton Park, waar elke hoek een kleine schat onthult!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Bryan Evans // Scotland (@with.bryan)

2. Het Maritiem Museum: een eerbetoon aan de zee

Het “Aberdeen Maritiem Museum”, gelegen in het hart van de stad, eert de lange relatie tussen de stad en de zee. Dit museum, met uitzicht op de levendige haven, biedt boeiende tentoonstellingen over scheepsbouw, visserij en de offshore olie-industrie. Het panoramische uitzicht vanaf het museum omarmt de haven, waar het voortdurende ballet van boten het vitale belang van de zee voor Aberdeen benadrukt!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Θ (@thebunnysuicides)

3. Duthie Park en de Winter Gardens: een groen paradijs

Duthie Park, met zijn uitgestrekte gazons en kronkelende paden, is een groene oase in het hart van de stad. Het hoogtepunt is de Winter Gardens, een van de grootste kassencomplexen in Europa, met een verbluffende collectie van exotische en zeldzame planten. Wandelen hier is als reizen door continenten; van woestijncactussen tot vochtige tropische varens. Wie had gedacht dat dit midden in Schotland zou zijn?

4. Aberdeen Beach: tussen zand en golven

Het strand van Aberdeen is een plek van contrasten, waar de verfrissende zeewind (om het zacht uit te drukken) en het gekrijs van zeemeeuwen samenkomen met de levendigheid van de boulevard. De dijk is bezaaid met cafés en restaurants waar je kunt genieten van lokale zeevruchten.

aberdeen
Adobe

5. Het Kasteel van Dunnottar: een fort boven de golven

Op korte afstand van Aberdeen staat het spectaculaire Kasteel van Dunnottar op een rotsachtige uitloper die door golven wordt geslagen. Een bezoek aan dit kasteel is een duik in de tumultueuze geschiedenis van Schotland, zijn legendes en veldslagen. Het uitzicht op zee vanaf de ruïnes is adembenemend, een wild panorama waar hemel en oceaan samenkomen in perfecte harmonie! Eerlijk gezegd, wij zijn verkocht!