Bergen pakt uit met het eerste lichtfestival van Wallonië: stad vol licht en poëzie

Julie Docsterd,
14-12-2023
Bergen, de Waalse culturele hoofdstad, maakt zich op om licht te brengen in je avonden. Van 25 tot 28 januari en van 1 tot 4 februari nodigt de stad Mons je uit om een gloednieuw evenement te ontdekken dat het historische centrum in de spotlights zet dankzij een 3 kilometer lang parcours met 25 spectaculaire lichtinstallaties.
lightning
Ville de Mons

Een poëtisch en surrealistisch feest

Deze eerste editie van het Lichtfestival van Bergen is veel meer dan enkel een festival. Het moet een eerbetoon worden aan de poëzie en een feest voor de 100ste verjaardag van het surrealisme. Het historische centrum van Bergen wordt omgetoverd tot een fascinerend spektakel waar de magie van het licht de schoonheid van de architectuur van de stad naar een hoger niveau tilt. De 25 lichtinstallaties, ontwikkeld in samenwerking met lokale, nationale en internationale kunstenaars, zullen je als bezoeker een unieke ervaring voorschotelen. De Schotse kunstenaar Robert Montgomery staat centraal tijdens het festival.

lightning
Production Magic Street

Duurzaam en gratis

Bergen gaat prat op de duurzaamheid van het festival, en dat doet het door samen te werken met de kunstenaars om hun impact op het milieu zo klein mogleijk te houden. En het best nieuws? De toegang is gratis, zodat iedereen kan genieten van het lichtfestival van Bergen.

www.visitmons.be

lightning
Robert Montgomery Studio Limited