Binnenkort een Robbedoespark op de Caterpillar-site?

Julie Docsterd,
01-12-2023
Na de mislukking van de Thunder Power- en Legoland-dossiers tekent zich een nieuw project af voor de Caterpillar-site in Gosselies.
parc spirou
parc spirou

Op initiatief van de Waalse minister van Economie, Willy Borsus, en de burgemeester van Charleroi, Paul Magnette, werd enkele weken geleden een oproep gelanceerd voor initiatieven om de Caterpillar-site te herbestemmen. Volgens onze collega’s van Sudinfo wordt een nieuwe piste overwogen: een park gewijd aan het stripfiguur Robbedoes. Dit park zou een derde van de voormalige fabriekssite moeten beslaan.

parc spirou
parc spirou

Concreet zal de site waar Caterpillar was gevestigd, worden verdeeld in drie afzonderlijke percelen. Het eerste huisvest al bedrijven actief in de biotechnologie. Het tweede zou moeten veranderen in een park voor economische en industriële activiteiten. Tenslotte is de derde bestemd voor vrijetijds- en toeristische activiteiten. En hier komt het dossier van een attractiepark gewijd aan de wereld van Robbedoes ter sprake. Dat park zou geïnspireerd zijn op een soortgelijke infrastructuur die al bestaat in Monteux in de Provence en daar een groot succes kent. Bovendien zou een derde van het terrein voldoende moeten zijn voor Robbedoes, in tegenstelling tot het Legoland-dossier, dat de volledige site wilde bezetten.

parc spirou
parc spirou

Volgens Sudinfo hebben er wel degelijk discussies plaatsgevonden over dit nieuwe Robbedoespark, met een werkelijke en wederzijdse interesse. Alle betrokken partijen in het dossier zijn echter zeer voorzichtig. Er moeten nog vele stappen worden genomen, en na de teleurstellingen van Thunder Power en Legoland willen de politieke verantwoordelijken koste wat kost het effect van aankondigingen en nieuwe teleurstellingen vermijden.