Brussel: dit is het programma van Winterpret!

De kerstmagie zal Brussel opnieuw veroveren met de terugkeer van Winterpret. Dit staat op het programma!

Eric Danhier Visit.Brussels

Een evenement geworteld in traditie

Van 24 november tot 31 december, verlengd tot 7 januari 2024, zal Winterpret het hart van de Belgische hoofdstad opvrolijken. De Brouckère, De Munt en de Grote Markt zullen worden versierd met lichtjes en kleuren om de bezoekers een unieke ervaring te bieden.

Feestelijkheden en ontdekkingen

Het evenement, dat geopend is van ‘s middags tot 22.00 uur, biedt een onderdompeling in een wereld van traditionele chalets, culinaire lekkernijen en diverse festiviteiten. Het reuzenrad en de attracties zullen jong en oud verwonderen, terwijl de klank- en lichtshow de historische gevels van de Grote Markt zal transformeren.

Eerbetoon aan inheemse volkeren

De 11 inheemse volkeren van eregast Quebec zullen de editie van 2023 verrijken met hun cultuur. Er staat een uniek en meeslepend programma van voorstellingen gepland!

visit.brussels - Eric Danhier

Activiteiten voor iedereen

De schaatsbaan op De Brouckère en de curlingbanen op De Munt zullen heel wat glijplezier bezorgen. De Kunstberg zal “L’éloge de l’air” verwelkomen, een interactieve en nachtelijke installatie die uitnodigt tot een lichtervaring op het ritme van schommels.

Muziek en erfgoed

Elke donderdag zal een DJ-set De Brouckère opvrolijken. De “Disco on Ice“-avond belooft een feestelijke afsluiting op de schaatsbaan. Het stadhuis zal zijn deuren openen voor rondleidingen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Duurzaamheid en veiligheid

Als voorstander van een duurzaam evenement zal de Stad Brussel herbruikbaar serviesgoed verstrekken aan handelaars. Ondanks de internationale en lokale spanningen zijn er geen extra veiligheidsmaatregelen gepland, maar er zal voortdurend waakzaamheid worden gehandhaafd om de veiligheid van de festiviteiten te waarborgen.

 

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆