Brussels Airport: een belangrijke luchtbrug die in 2019 verdween, zal binnenkort weer herrijzen!

Julie Docsterd,
19-01-2024
De lucht opent zich opnieuw tussen Brussel en Shanghai. Minister van Buitenlandse Zaken, Hadja Lahbib, heeft aangekondigd dat de directe luchtverbinding binnenkort zal worden hervat, nadat deze sinds de herfst van 2019 was onderbroken.
shanghai
Zhou Wian

De in oktober 2017 gelanceerde luchtverbinding Brussel-Shanghai, beheerd door Hainan Airways, wekte veel enthousiasme met zijn drie wekelijkse vluchten. Na de stopzetting in de herfst van 2019 was de hervatting gepland voor maart 2020, maar de gezondheidscrisis besliste er anders over. “We hebben vernomen dat deze verbinding hersteld zal worden in juni“, verklaarde mevrouw Lahbib tijdens haar missie in China.

Versterking van economische banden

De hervatting van deze verbinding is niet alleen goed nieuws voor reizigers. Het markeert een verdere stap in het versterken van de economische betrekkingen tussen België en China. “Aan beide zijden is er een wil om de economische betrekkingen te versterken“, benadrukte de minister. In maart van vorig jaar had Hainan Airways al haar vluchten tussen Peking en Brussel hervat, na de opheffing van strenge maatregelen tegen Covid-19.