‘Cavalcade de Herve’: vraag het programma aan!

Julie Docsterd,
06-03-2024
De 146ste editie, die plaatsvindt van 28 maart tot 1 april, belooft een kleurrijke viering te worden met een rijk en gevarieerd programma.
Cavalcade
FTPL - P. Fagnoul

De festiviteiten gaan op 28 maart van start met de finale van de grappige “Caval’Rire” wedstrijd, gevolgd door allerlei activiteiten, waaronder concerten, kindershows, een volksbal en de markt van de ‘Confréries’, de carnavalsverenigingen. Het hoogtepunt is de traditionele stoet op maandag, een defilé van praalwagens, paardengroepen en fanfares.

Cavalcade
CGT - Alex Kouprianoff

De stoet

Maandag vanaf 14.30 uur vertrekt de stoet voor een route van drie kilometer, met 150 paarden, 23 praalwagens en een groot aantal folkloristische groepen en fanfares. Een niet te missen spektakel dat elk jaar zo’n 50.000 toeschouwers op de been brengt. Het slotvuurwerk staat tijdens de laatste dag gepland om 20.45.

Voor de editie van dit jaar is er een app ontwikkeld voor smartphones om je als toeschouwer alle informatie te geven die je nodig hebt: timings, een kaart van de parade, informatie over mobiliteit, enz.

meer weten

Cavalcade
CGT - Alex Kouprianoff