De luchthaven van Berlijn-Tegel wordt… een nachtclub!

Berlijn, dat wereldwijd bekend staat omwille van zijn culturele ‘scene’ en intense nachtleven, krijgt er een nieuwe feesttempel bij. En die komt op een op zijn zachtst gezegd bijzondere plek.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Turbulence TXL (@turbulence.berlin)

In de afgelopen twintig jaar heeft Berlijn niet alleen bekendheid verworven door de culturele ‘scene’, maar ook door het nachtleven en de clubs. Elk jaar trekken feestvierders van over de hele wereld naar de Duitse hoofdstad om er een nacht (of meerdere) te gaan feesten, waarbij zowat alles kan. Na de succesvolle reconversie van de luchthaven Tempelhof tot een recreatiegebied, krijgt nu de luchthaven Tegel een tweede leven. En tot grote verbazing van velen is er onlangs een nieuwe nachtclub geopend!

Tegel werd in 1974 geopend voor de commerciële luchtvaart, en het was de belangrijkste internationale luchthaven van Berlijn, waar het grootste deel van het luchtverkeer naar de stad werd afgehandeld en waar in 2019 meer dan 24 miljoen passagiers werden ontvangen. Na de opening van de nieuwe luchthaven, Berlijn-Brandenburg, werden alle activiteiten op Tegel geleidelijk aan overgeheveld, met de laatste vlucht op 8 november 2020. De locatie verloor vervolgens haar luchthavenstatus in mei 2021. Daarna werd beslist om de site te gebruiken voor één van Europa’s grootste stedenbouwkundige projecten, met als doel de site om te vormen tot een “bruisende hub van diversiteit, gericht op commerciële, industriële en wetenschappelijke activiteiten,” en met ook zo’n 5.000 nieuwe woningen!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Turbulence TXL (@turbulence.berlin)

Alleen de voormalige kantine, gevestigd in een brutalistisch gebouw met een oranje kleurstelling uit de jaren zeventig, moest nog worden verbouwd. Uiteindelijk werd gekozen voor het project van zes jonge inwoners van Berlijn die samenwerken als een collectief, met als doel het ombouwen van de ‘Alte Frachtkantine’ tot een nieuwe nachtelijke uitgaansplek.

Nadat het de 3.747 m2 grote buitenruimte in gebruik nam, rustte het ‘Turbulence’-collectief de voormalige eetplek uit met een dj-stand, een podium voor artistieke optredens, maar ook met voldoende zitplaatsen in de rustigere delen en zelfs pingpongtafels voor wie met muziek op de achtergrond wil ontspannen! De nieuwe locatie werd officieel geopend tijdens de ‘Lift Off’ op 30 september.

Na een succesvolle lancering en nog een rave midden oktober kondigde Turbulence de sluiting aan voor het winterseizoen, omdat het weer het niet langer toeliet om de buitenruimte te gebruiken. Raulito, Jakob, Anna, Paula, Laura en Johannes, de bedenkers van het project, beloven echter “grootse dingen voor het buitenseizoen volgend jaar”, waarbij ze trouw blijven aan hun gedachtegoed van inclusie, toegankelijkheid en duurzaamheid.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆