De Slag bij Waterloo: re-enactment uitgesteld naar juli

Het historische herdenkingsweekend van de Slag bij Waterloo 1815 is uitgesteld naar 1 en 2 juli 2023. Deze beslissing werd genomen omwille van aanpassingen aan de schoolkalender in Franstalig België en de daaraan gekoppelde examens in het lager, secundair en hoger onderwijs.

20 juin 2010 WBT - Didier Brancart

Hoewel het herdenkingsweekend met twee weken is uitgesteld ten opzichte van de historische datum van de slag van 18 juni 1815, hebben de organisatoren bevestigd dat het programma van de activiteiten overeenkomt met dat van voorgaande jaren. De traditionele bivaks zullen opgezet worden in het laatste hoofdkwartier van Napoleon (Vieux-Genappe) voor de keizerlijke troepen, en in de boomgaard van de Ferme de Hougoumont (Braine-l’Alleud) voor de geallieerden. Enkele honderden deelnemers zullen er logeren en trainen, waarbij de omstandigheden van een militair kamp uit de Napoleontische tijd worden nagebootst.

Heropvoering van de slag en animatie

De re-enactments van de slag vinden plaats op zaterdag 1 juli in de avond en op zondag 2 juli in de ochtend op de Ferme de Hougoumont. In de boerderij zal ook een ‘burgerdorp’ met ambachtslieden en vergeten ambachten worden opgezet. Gedurende het hele weekend zullen heel wat activiteiten worden aangeboden op het terrein van het ‘Domaine de la bataille de Waterloo 1815’ en aan het laatste hoofdkwartier van Napoleon.

Alles weten over de re-enactment van de slag bij Waterloo

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆