Deze zomer waren Belgen zot van Wallonië!

Julie Docsterd,
24-08-2022
De opheffing van de reisbeperkingen had vakantiegangers kunnen overtuigen om naar het buitenland te trekken, maar heel wat Belgen hebben gekozen voor Wallonië als vakantiebestemming.

Tijdens de zomermaanden, van 1 juli tot 15 augustus, was de gemiddelde bezettingsgraad van verblijven in Wallonië 80% volgens Visit Wallonia!

Bed & Breakfasts en vakantiewoningen waren het populairst, maar ook campings en hotels kenden een mooi seizoen met een stijging in het aantal boekingen van respectievelijk 30% en 42% ten opzichte van de zomer van 2021.

Impact van de hittegolf en de droogte

Door de warme temperaturen hebben toeristen voornamelijk attracties in de buurt van water opgezocht. Die kenden trouwens een bezoekrecord. Hetzelfde geldt voor de vele buitenactiviteiten! “Wateractiviteiten, rivieren, boottochten, zoals op het Canal du Centre, toeristen zijn weer op ontdekking geweest in Wallonië”, kondigt VISIT Wallonia blij aan. De droogte heeft jammer genoeg wel wat wateractiviteiten, zoals kajakken, onmogelijk gemaakt.

Bewegwijzerde paden

Ook wandel- en fietstochten waren populair, “vooral dankzij bewegwijzerde paden die overal in Wallonië steeds in ontwikkeling zijn”, observeert Visit Wallonia. Het stijgende succes van elektrische fietsen draagt bij aan die populariteit, zegt de organisatie.

Wie bezoekt Wallonië?

De Belg blijft de belangrijkste toerist in Wallonië, ondanks de heropleving van internationale reizen. Belgen maakten 76% van het cliënteel van attracties uit (51% uit Wallonië, 7% uit Brussel en 18% uit Vlaanderen). Nederlanders vertegenwoordigden 10% van het cliënteel, Fransen 6% en Duitsers 2%, schrijft Visit Wallonia.

Uit meer dan 30.000 meningen die begin juli verzameld werden, blijkt dat het zuiden van het land een score van 8,3/10 krijgt, jubelt Visit Wallonia!

VISITWALLONIA.BE