Een cruise van 3 jaar, iets voor jou?

Julie Docsterd,
06-04-2023
Neen, je droomt niet. De Turkse cruise-operator Miray Cruises biedt een cruise aan die… drie jaar duurt en daarbij 135 landen en 13 wereldwonderen aandoet! Een unicum!

Een reis rond de wereld in de vorm van een drie jaar durende cruise is het vernieuwende aanbod van de Turkse cruise-operator Miray Cruises. Het vertrek staat gepland vanuit het Turkse Istanbul op 1 november, aan boord van het cruiseschip M/V Gemini… het enige schip van het bedrijf! De route is ongeveer 200.000 km lang en omvat bezoeken aan 135 landen en ’13 wereldwonderen’, verspreid over de zeven werelddelen. “De meeste tussenstops omvatten meerdere dagen in de haven, zodat passagiers elke bestemming volledig kunnen verkennen,” staat te lezen in een bericht van Miray Cruises. De eindbestemming, Turkije, zal in de herfst van 2026 bereikt worden.

Fiscale ontwijking

Met dit bijzonder originele aanbod heeft Miray Cruises in een volledig nieuw concept gecreëerd. Eén van haar motto’s is: “waar buren familie worden”. Na drie jaar dagelijks naast elkaar te hebben geleefd, schept dat natuurlijk een band! Kandidaten voor de reis moeten daarom bereid zijn veel tijd door te brengen met mensen die ze van haar noch pluim kennen.

De Turkse maatschappij gaat in haar omschrijving van het concept ook in op belastingvoordelen, en aarzelt niet om haar toekomstige passagiers uit te nodigen om “hun boekhouder te raadplegen om de voordelen van het internationaal verblijf aan boord van een schip uit te zoeken”.

De geadverteerde prijzen beginnen bij ongeveer € 30.000 per persoon per jaar. Er worden zelfs betalingsfaciliteiten aangeboden, met een maandelijkse spreiding van ongeveer € 2.500/maand. Wat de aangeboden diensten betreft, heeft het schip restaurants, entertainment en recreatieve activiteiten aan boord en, voor wie nog wil werken, “moderne werkruimten zoals een zakencentrum met vergaderzalen, 14 kantoren, een lounge en een bibliotheek”. Het schip zal ook een 24-uurs ziekenhuis herbergen met gratis consultaties.

Geïnteresseerd in deze zeer lange zeecruise? De reservaties zijn al geopend!