Een sterrendiner in de ruimte? Afspraak in 2024!

Julie Docsterd,
02-06-2023
Binnenkort zal het mogelijk zijn om een diner in de ruimte te boeken, met zicht op de aarde. Die uitzonderlijke ervaring zal enkel voorbestemd zijn voor de rijksten der aarde.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Zephalto (@zephalto)

Vanaf 2024 zal het mogelijk zijn om deel te nemen aan een toeristische vlucht naar de ruimte. Dat is toch wat Zephaltoeen Franse touroperator gespecialiseerd in ruimtereizen, aankondigt. De reisorganisatie zal vanaf eind volgend jaar, en enkel voor de happy few, buitenaardse toeristische vluchten aanbieden, inclusief een gastronomische ervaring op het niveau van een sterrenrestaurant.

Geen raket

Om de ruimte te bereiken heeft Zephalto gekozen voor een capsule onder druk met de naam Céleste, in plaats van een raket. Die comfortabele cocon zal vastgemaakt worden aan een luchtballon gevuld met helium. In dit uitzonderlijke salon zullen gasten kunnen genieten van een Michelin-diner klaargemaakt door bekende Franse chefs. Uiteraard worden er uitzonderlijke aangepaste wijnen aangeboden. De capsule is voorzien van ramen, waardoor je een bijzonder uitzicht op de aarde hebt.

Een onbetaalbare prijs

De vluchten worden vanaf eind volgend jaar aangeboden, maar zijn al volzet! Het is echter mogelijk om in te schrijven op een wachtlijst door een voorschot van € 10.000 te storten. De totale prijs voor deze ongeziene ervaring komt op € 120.000 per persoon! Een buitensporige prijs die Zephalto verklaart door de bijzondere ervaring die de formule biedt en die bovendien het milieu respecteert door gebruik te maken van herbruikbare ballonnen.

Op elke vlucht zal er plaats zijn voor zes passagiers die begeleid worden door twee piloten. De reis zal zes uur duren en biedt een zicht op de aarde vanop een hoogte van 25 km. De namen van de chefs die voor deze stratosferische avonden werden uitgekozen werden nog niet gecommuniceerd. Tot slot moet het Franse ruimteagentschap (CNES) de ballon die door Zephalto gebruikt wordt nog controleren om zeker te zijn dat die beantwoordt aan dezelfde veiligheidsnormen als een commercieel vliegtuig.