Dit hotel in Singapore geeft je geld terug… als het regent!

Julie Docsterd,
06-05-2024
Om steeds meer gasten aan te trekken, heeft een groot hotel in Singapore besloten zijn bezoekers te vergoeden in geval van regen.
Singapour
Intercontinental

Belgen klagen vaak over het weer, vooral als het regent. Maar Singapore met gemiddeld 170 regendagen per jaar is ook niet meteen het land met het mildste weer… Het Intercontinental Singapore, een paleis in de stadstaat op het eiland, heeft dit begrepen en heeft daarom een op zijn zachtst gezegd origineel commercieel aanbod gelanceerd. Om toeristen te overtuigen om de meest luxueuze kamers te boeken, lanceert dit etablissement de Rain Resist Bliss, een pakket dat voorziet in terugbetalingen voor overnachtingskosten van mensen die hun activiteiten in het water zagen vallen.

Niet voor iedereen…

Er moet echter worden opgemerkt dat dit type weersverzekering niet zomaar wordt aangeboden. Om ervan te profiteren en vergoed te worden, moet het “gedurende ten minste 120 minuten gecumuleerd over een periode van 4 uur gedurende de dag” hebben geregend, specificeert het hotel in een persbericht. Bovendien moet u in een van de suites verblijven om van deze garantie te kunnen profiteren. De tarieven voor de laatste beginnen bij 850 SGD (€ 585) per nacht en kunnen oplopen tot 4.500 SGD (€ 3.100) voor de presidentiële suite. Tot slot, reken niet op contant geld als uw verblijf wordt verpest door regen, want het kan alleen worden terugbetaald in de vorm van een voucher die u binnen zes maanden ter plaatse kunt besteden.

Dit commerciële aanbod sluit aan bij verschillende initiatieven van hotels die met elkaar concurreren om klanten aan te trekken. We denken in het bijzonder aan het “slaaptoerisme” dat door sommige etablissementen wordt aangeboden, met de garantie van een goede nachtrust. Niet ver van Singapore, op Bali, heeft een hotel alle elektronische apparaten, inclusief smartphones, bij het zwembad verboden om gasten aan te moedigen te deconnecteren en dus te ontspannen…