Kirgizië wil niet dat zijn bevolking toeristen langer angst aanjaagt!

Julie Docsterd,
21-05-2023
Kirgizië moedigt zijn burgers aan om niet langer negatieve informatie te delen om zo niet langer potentiële toeristische bezoekers af te schrikken. Op die manier wil het steun bieden aan de toeristische sector, die in volle ontwikkeling is.
Above Horizon

Het hoofd van het informatiebeleid van de president van Kirgizië, Daiyrbek Orunbekov, heeft de bevolking opgeroepen om voor de start van het toeristische seizoen geen negatieve informatie te verspreiden. Het doel is om toeristen niet ongerust te maken en het positieve beeld van het land in stand te houden.

Kirgizië, dat kan uitpakken met spectaculaire landschappen, schafte onlangs de visumplicht voor veel landen af en investeerde in de toeristische infrastructuur. De toeristische industrie, die vóór de pandemie goed was voor 5% van het BBP, groeit snel en speelt een cruciale rol in de economie van het land.

Mick Truyts

Positieve info verspreiden om het toerisme aan te zwengelen

De functionaris moedigde burgers aan positieve informatie in vreemde talen te verspreiden om toeristen aan te trekken. Hij benadrukte het belang van het handhaven van een positief beeld van het land om bezoekers aan te moedigen om Kirgizië als toeristische bestemming te kiezen.

Hoe is het gesteld met de vrijheid van meningsuiting?

Hoewel Kirgizië in vergelijking met andere Centraal-Aziatische landen een relatief diverse media en politiek bestel kent, klagen NGO’s de toenemende druk op de media aan. De recente sluiting van Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) heeft geleid tot bezorgdheid over de vrijheid van meningsuiting in het land.