Knokke bereidt zich voor op brullende motoren met de ‘Zoute Grand Prix Week’ in oktober

Julie Docsterd,
21-07-2023
De Zoute Grand Prix Week maakt zich op voor zijn 14de editie in Knokke-Heist, met een nieuwe aanpak voor het evenement.
Baron

Nieuwe opstelling

De editie 2023 van de Zoute Grand Prix Week, die plaatsvindt van 5 tot 8 oktober, is een keerpunt. Het evenement wordt niet langer op drie locaties georganiseerd, maar eerder gecentraliseerd op de zeedijk, met twee paviljoens aan het strand tussen de Wieligenlaan en het Albertplein.

Het festivalcentrum

De ‘Zoute Galery‘, het hart van het festival, zal 8.000 m² innemen aan het Albertstrand, grenzend aan het onlangs gerenoveerde plein met dezelfde naam. Hier worden de historische Grand Prix-auto’s tentoongesteld.

Baron

 

Het tweede paviljoen

Het ‘Zoute Prado‘, een ander paviljoen met nog eens 5.000 m², ligt vlakbij de Wielingenlaan en zal zoals steeds auto’s van vroeger en nu tonen, met een focus op kunst in al zijn vormen.

Autoparade

De auto’s die deelnemen aan de Zoute Rally en de Zoute GT Tour zullen langs de dijk defileren, waardoor de ruimte tussen de Wielingenlaan en het Albertplein een paradijs wordt voor liefhebbers van mooie koetswerken.

Tarieven

Standaardtickets kosten 45 euro, VIP-tickets tot 335 euro. Combitickets, waarmee je terecht kan in beide paviljoenen, zijn dit jaar ook beschikbaar.