Laetare: het carnaval van La Louvière vindt plaats van 19 tot 21 maart

cms

door cms

Het beroemde carnaval van La Louvière, dat ook bekend staat als de ‘Laetare’, vindt plaats van 19 tot 21 maart. De organisatoren hebben aangekondigd dat de kinderen, de Gilles en de Reuzen zullen hun feest krijgen.

WBT - Marine Deviere

Festiviteiten die meerdere weken duren

De festiviteiten rond het carnaval in La Louvière zijn in januari begonnen met de ‘soumonces’ en de repetities. Op 11 maart wordt de ‘sortie à la viole’ georganiseerd om iedereen al wat warm te maken voordat op 17 maart het kindercarnaval plaatsvindt.

De festiviteiten rond het carnaval beginnen op 19 maart met de traditionele ‘ramassage des Gilles’ (een stoet om de beroemde carnavalsfiguren thuis op te halen) en de samenkomst van de carnavalsverenigingen. De reuzen die gemaakt werden voor de laatste stadsopera ‘Décrocher la Lune’ zullen ook deel uitmaken van de carnavalsstoeten.

Een expo om de geschiedenis van de ‘Laetare’ van La Louviére levend te houden

De organisatoren hebben een tentoonstelling op poten gezet om het verhaal van de Laetare van La Louviére tot leven te wekken in het ‘Office de Tourisme Centrissime’. De stad La Louvière, het Maison du tourisme en de ‘Amicale des sociétés du Carnaval louviérois’ hebben de krachten gebundeld om deze tentoonstelling mogelijk te maken.

Veiligheidsmaatregelen

De lokale politie van La Louvière zal bijstand krijgen van de federale politie en de naburige zones om de veiligheid van het evenement te waarborgen. In het stadscentrum zullen perimeters afgebakend worden waar geen auto’s mogen rijden of parkeren. In de lokale school zal een medische post van het Rode Kruis worden opgezet.

Meer weten

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆