Lente in Wallonië: zet je zintuigen op scherp!

De natuur krijgt plots heel veel kleur. De geuren van velden en bossen parfumeren de atmosfeer. Zingende en tjilpende vogels zorgen voor een weldoend concert. Dode bladeren maken plaats voor vers gras onder je voeten. Er is geen twijfel mogelijk… de lente is gearriveerd in Wallonië!

JP Rémy - WBT

Ben je op zoek naar inspiratie voor de komende paasvakantie? Het beste wat je kan doen, is de brochure ‘Uit in Wallonië en de Ardennen 2022’ bestellen. Daarin vind je meer dan 200 aanbiedingen voor uitstapjes en verblijven, en 99 kortingsbonnen. Of je nu alleen op avontuur trekt of met je gezin, je vindt er alles wat je gelukkig maakt!

IK BESTEL DE GRATIS BROCHURE ‘UIT IN WALLONIË EN DE ARDENNEN 2022’

Overschouw de natuur in parken en tuinen

In de lente leeft de natuur terug op, en is het dus de ideale periode om op wandel te gaan in de Waalse parken en tuinen om er de diversiteit van de fauna en flora te bewonderen en te genieten van een moment van ontsnappen aan het dagelijkse leven.

Wallonië bulkt van het groen! Ga op wandel in de thematische tuinen van het Meer van Bambois, kom meer te weten over de medicinale planten in de tuin van het Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw met de Roos, kuier tussen de fonteinen en de watervallen in de Watertuinen van Annevoie, amuseer je met je gezin in het Domein van Chevetogne, loop verloren in het groene labyrint aan het Kasteel van Freyr of geniet van een picknick in de vrije natuur op het Provinciaal Domein van Mirwart.

WBT - Denis Erroyaux

Geniet van cultuur tijdens de beste expo’s van het moment

Nu het mooie weer terug is, krijg je ook opnieuw zin in culturele uitstapjes. Liefhebber van kunst en musea? Van de prehistorie met “Lascaux Experiences“ in het Prehistomuseum, tot hedendaagse kunst met “Teen Spirit” in het BPS22 in Charleroi, maar ook de Romeinse oudheid met “Mithra“ in het Koninklijk Museum van Mariemont, of nog Japan met “I Love Japan“ in Luik, er is voor elk wat wils.

Om nog veel meer ideeën op te doen voor vakantieactiviteiten surf je naar:

VISITWallonia.be/lente

 

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆