Luik licht op: de magie van Kerst strijkt neer in de ‘Cité Ardente’!

Julie Docsterd,
23-11-2023
Luik maakt zich op om plaats te maken voor het beroemde Kerstdorp, dat vanaf 24 november opnieuw zal zorgen voor feest en betovering in de stad.

Het ‘Liège, Cité de Noël‘-Kerstdorp opent zijn deuren op 24 november en is toegankelijk tot 7 januari 2024. Het Kerstdorp, dat aan zijn 36ste editie toe is, is de hoofdattractie van het Luikse Kerstevenement en trekt ongeveer twee miljoen bezoekers uit België en de buurlanden.

Nieuwigheden en ligging

Dit jaar worden bezoekers verwelkomd met een belangrijk nieuw element: een gloednieuwe ingang op het Place de l’Opéra, met als blikvanger een verlichte boog. Het dorp zal traditiegetrouw verspreid zijn over de Place du Marché, de Espace Tivoli en de Place Saint-Lambert, met een paar wijzigingen omwille van de tramwerken.

Het kerstdorp in detail

Luik maakt zich sterk dat dit het grootste en oudste kerstdorp van België is. Het telt meer dan 200 chalets en biedt een waaier aan feestelijke specialiteiten, kerstversieringen, ambachten en andere culinaire lekkernijen. Klassieke attracties zoals de sleebaan en het reuzenrad, het eerste milieuvriendelijke reuzenrad van Europa dankzij de zonnepanelen, zijn ook van de partij.

Activiteiten voor iedereen

Bezoekers kunnen genieten van het ‘Atelier des Merveilles’ voor kinderen, het ‘L’Arche de Noël’-spektakel, de ‘Crèches et santons provençaux’ kerstfigurententoonstelling en de Ierse dansshow ‘Rhythm of Dance’. Het Kerstdorp wordt ook opgeluisterd door een tentoonstelling over Luik in stripverhalen.

Luik verlicht!

Het stadscentrum en de winkelstraten van Luik worden versierd met lichtjes en decoratie, waaronder een reusachtige beer op de Place Saint-Lambert en andere spectaculaire elementen zoals een reusachtig cadeau en een 6 meter hoge kerstboom. De perfecte manier om de magie van Kerstmis te ervaren in Luik!