Na Winterpret kondigt Brussel nu Zomerpret aan!

Julie Docsterd,
09-07-2023
Brussel onthult "Zomerpret", een eclectisch zomerfestival dat cultuur, sport en plezier brengt in het hart van de stad.
© visit.brussels - Eric Danhier

Een nieuwe urban experience in het hart van de stad

Van 14 juli tot 6 augustus klopt het hart van Brussel op het ritme van “Zomerpret”. Dit uniek zomerevenement tovert het De Brouckèreplein om tot een bruisende stadstuin met livemuziek, dj-sets en sportactiviteiten. Daarnaast wordt het Fontainas-plein omgevormd tot een exotische tuin met een meeslepende kunstinstallatie.

Toerisme, gezelligheid en herontdekking van het stadscentrum

Dit evenement is bedacht als een uitnodiging aan toeristen om het stadscentrum te ontdekken en wil ook de Brusselaars samenbrengen. Voor deze gelegenheid werd maar liefst 350.000 euro uitgetrokken. Het evenement wil een voorbeeld van duurzaamheid, toegankelijkheid en inclusiviteit zijn. Zoals Delphine Houba, schepen van Cultuur en Toerisme, aangeeft, is het doel om zo “deze openbare ruimtes te herinrichten door er nieuwe ontmoetingsplekken van te maken” die voor iedereen toegankelijk.

Sport en inclusiviteit: een essentiële ontmoeting

Benoit Hellings, Brussels schepen van Klimaat en Sport, benadrukt het belang van sportinitiatie tijdens het evenement. Het wordt georganiseerd in samenwerking met lokale sportclubs en heeft als doel om het hele jaar door sportbeoefening te promoten.

Grote verrassingen voor de opening

Het evenement, georkestreerd door het agentschap Brussels Major Events voor de Stad Brussel, opent zijn deuren op 14 juli om 12.00 uur, met een inhuldiging gepland om 17.30 uur. Santa, de zangeres van de Franse elektronische poprockband Hyphen Hyphen, heeft daarvoor een uitzonderlijk openingsconcert voorbereid. Nog tal van andere leuke verrassingen staan gepland om dit zomerfestival met veel bombarie af te trappen.