Nieuwe luchtverbinding: Brussel en Shanghai dichter bij elkaar dan ooit

Julie Docsterd,
30-03-2024
Vanaf deze zomer komen China en België dichter bij elkaar met rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Shanghai. We vertellen je er alles over!
shanghai
© Edward He

Volgende zomer zullen Brussels Airport en de Chinese metropool Shanghai opnieuw worden verbonden door rechtstreekse vluchten, wat een belangrijk herstel betekent in de luchtverbindingen na de pandemie. Twee luchtvaartmaatschappijen, waaronder Juneyao Air die voor het eerst zal landen op Zaventem, kondigen die verbinding aan, met een aanbod van twee tot drie rechtstreekse vluchten per dag.

Hainan Airlines herneemt zijn vluchten

Hainan Airlines, voor de pandemie al bekend om zijn verbindingen tussen Brussel en Shanghai, zal zijn vluchten hervatten op 18 juni, met vier vluchten per week. De maatschappij, die ook vluchten onderhoudt naar Peking en Shenzhen, bereidt zich voor op een intensivering van zijn aanwezigheid op Brussels Airport, met als doel twee dagelijkse verbindingen met China.

Juneyao Air, de nieuwkomer

Juneyao Air voegt zich op 1 juli bij het Belgische avontuur en introduceert drie retourvluchten per week vanuit zijn basis in Shanghai. Die aankondiging markeert niet alleen de intrede van Juneyao op de Belgische markt, maar ook een toename van de rechtstreekse verbindingen tussen België en China.

Impact op reizen en zaken

Die uitbreiding van luchtverbindingen komt na de aankondiging van China om de visumplicht voor Belgen die korte verblijven maken af te schaffen. Die maatregel zou het toerisme en de handel moeten stimuleren door reizen tussen beide landen te vergemakkelijken.