Opmerkelijk: een vliegtuigpassagier opent een deur in volle vlucht!

Julie Docsterd,
22-06-2023
Een passagier van de Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Asiana Airlines slaagde erin om enkele minuten voor de landing een van de deuren van het vliegtuig te openen.

Dat verbijsterende tafereel speelt zich af vlak voor de landing van een toestel van Asiana Airlines op de internationale luchthaven van Daegu in Zuid-Korea. Dat veroorzaakte aanzienlijke luchtstromen in de cabine en we kunnen ons inbeelden dat dit de meeste passagiers, die zich krampachtig aan de armleuningen van hun stoel vasthielden, getraumatiseerd heeft.

Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij verklaarde dat de dader een man van in de dertig was die bij een van de nooduitgangen zat. Hij slaagde erin een deur te openen terwijl het vliegtuig nog op ongeveer 700 voet (213 meter) hoogte was, twee of drie minuten voor de landing in de stad Daegu, gelegen op 240 kilometer ten zuiden van Seoul.

De lokale politie verklaarde dat de man werd gearresteerd. Hij heeft toegegeven de deur te hebben geopend, maar wilde of kon zijn daad niet verklaren. In totaal waren er 200 mensen aan boord, waaronder 194 passagiers. Twaalf van hen raakten lichtgewond door hyperventilatie in de cabine en negen anderen werden in shocktoestand naar ziekenhuizen in de stad gestuurd.