Ronquières Festival 2024: leren uit verstoringen uit het verleden!

cms,
07-05-2024
Het ‘Ronquières Festival 2024’, dat gepland staat van 2 tot 4 augustus, belooft grote verbeteringen. Na verstoringen tijdens de vorige editie, die geplaagd werd door slecht weer, hebben de organisatoren nu een reeks praktische veranderingen aangekondigd.
Ronquières festival
Ronquières festival

Er zijn grote wijzigingen gepland om de ervaring van festivalgangers te verbeteren. Zo komen er nieuwe gratis gedecentraliseerde parkings met pendelbussen, maar ook beveiligde en verlichte lokale parkings die van tevoren gereserveerd moeten worden. Een netwerk van betalende pendelbussen zal het festival ook verbinden met de grote steden in Wallonië en Brussel.

Alternatieve vervoersmiddelen worden aangemoedigd

De organisatie moedigt ook alternatieven voor de auto aan. Met de fiets komen, wordt vergemakkelijkt met speciale fietsroutes, fietsparkeerplaatsen en andere faciliteiten voor fietsers. Er komen ook drie ‘kiss and ride’-zones om aankomst en vertrek te vereenvoudigen.

Inrichting van de site

Het hoofdpodium wordt verplaatst om een vlakker festivalterrein te creëren en zo problemen in geval van regen te beperken. Het tweede podium blijft bestaan, maar wordt eveneens verplaatst voor een betere ervaring. De dagelijkse capaciteit wordt beperkt tot 25.000 bezoekers om het comfort en de veiligheid te garanderen. Op deze manier hopen de organisatoren te zorgen voor zowel festivalgangers als omwonenden.