Ryanair: een nieuwe directe lijn naar Asturië

Asturië is een ware, onbekende parel die je dringend moet ontdekken! Goed nieuws, want op ontdekking gaan is nu nog gemakkelijker dankzij een nieuwe verbinding tussen de luchthaven van Charleroi en die van Oviedo.

Ines Alvarez

Asturië ligt in het noordwesten van Spanje, omgeven door de Atlantische Oceaan en de bergketen Picos de Europa. De regio is een waar paradijs voor natuur- en geschiedenisliefhebbers vol spectaculaire landschappen, zandstranden, steile kliffen, groene bossen en pittoreske steden.

Voorkeur voor het strand?

Het strand van Gulpiyuri, op enkele kilometers van de stad Llanes, is een niet te missen parel. Het strand is uniek, want volledig omgeven door kliffen en enkel toegankelijk te voet. Het turkooizen water en de kristallijn op het strand creëren een irreële en magische sfeer.

Voorkeur voor de bergen?

De Picos de Europa zijn een wandelparadijs. De besneeuwde bergtoppen, diepe dalen en wilde rivieren bieden adembenemende landschappen. De stad Covadonga, gelegen aan de voet van Picos de Europa, is tevens een pelgrimsoord voor katholieken met een basiliek gewijd aan de Maagd van Covadonga.

Voorkeur voor de stad?

De stad Oviedo, de hoofdstad van de regio, is een historisch juweel. Het stadscentrum is een labyrint van geplaveide straten omgeven door kleurrijke gebouwen en levendige pleinen. De kathedraal van Oviedo is een van de opmerkelijkste voorbeelden van de Spaanse Romaanse architectuur.

Ryanair

De lijn tussen Charleroi en Oviedo wordt ingelegd van maart tot oktober aan een frequentie van 2 vluchten per week, met vertrek op dinsdag en zaterdag (maandag en vrijdag in maart). De vluchten duren 110 minuten en vertrekken rond de middag.

 

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆