Sint-Truiden innoveert voor Kerstmis: een ijsbaan in een kerk!

Julie Docsterd,
17-09-2023
Sint-Truiden verrast met een uniek feestprogramma voor de feestdagen.
Kelli Mc Clintrock

De Limburgse stad Sint-Truiden is vastbesloten om een blijvende indruk te maken tijdens de feestdagen. Schepen Hilde Vautmans verklaarde tijdens een recente presentatie: “Dit is nog nooit eerder gedaan in ons land.” Ze verwees naar de installatie van een… ijsbaan in de Minderbroederskerk.

De Minderbroederskerk: een veelzijdige locatie

De Minderbroederskerk, ook wel bekend als kortweg Minderbroeders, heeft al bewezen veelzijdig te zijn. Tijdens de Covid-19-pandemie werd het omgebouwd tot een vaccinatiecentrum. Het heeft ook tentoonstellingen gehuisvest, dragqueen-shows verwelkomd en zelfs gediend als decor voor een “escape room”. Dit jaar zal het zijn deuren openen voor een ijsbaan van 315 vierkante meter. Tegelijkertijd zal een tentoonstelling over Kerst en kerststallen van het nabijgelegen museum De Mindere plaatsvinden.

Buitenattracties

Naast de ijsbaan heeft de stad nog andere verrassingen voor bezoekers in petto. Er zal een doolhof van kerstbomen worden opgezet op de Groenmarkt. En zoals gebruikelijk zullen er stands rond de kerstboom op de Grote Markt staan, waardoor de inwoners en bezoekers kunnen genieten van een feestelijke en warme sfeer.