‘Sleep tourism’: deze reisformule is booming business

Op vakantie gaan om te slapen. Dat is ‘sleep tourism’ of slaaptoerisme, een hip reisconcept dat een groeiend succes kent en heel wat ondernemers overtuigt die zich in het avontuur storten.

Bruce Mars

We horen vaak dat slaapgebrek de nieuwe kwaal van deze eeuw is. Want onderzoeken, of ze nu uit de Verenigde Staten komen of uit Europa, zijn eenduidig: we slapen steeds minder. En ook hier is wetenschappelijk bewezen dat een cumulatief slaaptekort kan leiden tot serieuze gezondheidsproblemen. Het immuunsysteem herstelt zichzelf gedurende de nacht en als je het van zijn rust berooft, zal het niet de nodige beschermingsmiddelen produceren om aanvallen van buitenaf te bestrijden.

Dit heeft heel wat ondernemers in de horeca ertoe aangezet om ‘slaaptoerisme’ te lanceren. Of het nu in Londen, New York, Tokio of Genève is, steeds meer hotels bieden verblijven aan die specifiek gericht zijn op slapen. Maar, niet verrassend: dit zijn meestal luxueuze hotels. Niet iedereen kan zich reizen veroorloven, laat staan reizen… enkel om te slapen! De doelgroep is dan ook tamelijk welgesteld.

700 euro per nacht!

Het zeer selecte Rosewood Hotel in Londen bijvoorbeeld, biedt op maat gemaakte verblijven aan, in combinatie met yogasessies, ademhalingslessen en warme baden met essentiële oliën voor het slapen gaan. Je kan ook kiezen voor massages en gezichtsbehandelingen met CBD-producten, het hennepmolecuul met kalmerende eigenschappen.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Rosewood London (@rosewoodlondon)

Een ander voorbeeld, in het Portugese Coimbra biedt het Hästens Sleep Spa Hotel (gemiddeld €500 per nacht) geluidstherapie en hoogwaardige matrassen, want Hästens is een fabrikant van bedden en matrassen. Er is ook veel werk geleverd rond de geluidsisolatie van de kamers. Geen oordopjes meer nodig om in slaap te geraken!

En daar zijn tientallen voorbeelden van over de hele wereld. Een activiteit die in de komende maanden en jaren ongetwijfeld zal blijven groeien!

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆