Toeristische boom in België: een recordkwartaal in 2023

Belgen waren reislustig in 2023; ze bezochten ons land en onze buurlanden!

WBT - Maxime Collin

Het toerisme in België kende een spectaculaire groei in het tweede kwartaal van 2023. Volgens gegevens van Statbel werden er in deze periode bijna 6 miljoen reizen gemaakt, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van het voorgaande jaar.

Belgische kunststeden zijn populaire bestemmingen

De Belgische kunststeden, waaronder Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge, Leuven, Mechelen, Luik, Charleroi en Bergen, trokken bijzonder veel bezoekers. Die bestemmingen verwelkomden ongeveer 217.000 bezoekers, een stijging van 45% ten opzichte van 2022.

De Ardennen en de Belgische kust: populaire keuzes

Naast de kunststeden trokken de Ardennen 406.000 reizigers aan, tegenover 359.000 het jaar ervoor. De Belgische kust was ook een populaire bestemming, hoewel die minder druk bezocht werd dan in 2022.

Reizen naar het buitenland: een duidelijke voorkeur

Van alle reizen werden er 4,29 miljoen naar het buitenland gemaakt, wat een stijging van 14% betekent. Italië en Nederland waren bijzonder populair, met respectievelijk 393.000 en 646.000 Belgische bezoekers. Er werd echter een opmerkelijke daling waargenomen in reizen buiten de Europese Unie.

Invloed van het nieuwe schooljaar op reizen

Het nieuwe schooljaarschema van de Franse Gemeenschap heeft invloed gehad op de reisgewoonten. Vlamingen, Walen en Brusselaars hebben nu verschillende reisprofielen, wat de veranderingen in de vakantieperiodes weerspiegelt.

 

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆