Vlaanderen: toeristische verblijven krijgen een flinke boost!

Julie Docsterd,
02-05-2024
Een bedrag van 4 miljoen euro werd vrijgemaakt door Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir om de kwaliteit en veiligheid van toeristische en jeugdverblijven te verbeteren. Een initiatief waar veel eigenaars dankbaar voor zullen zijn!
Gent
Hubert Van Den Borre

Zuhal Demir en Toerisme Vlaanderen hebben een belangrijk financieel duwtje in de rug aangekondigd voor de verbetering van de infrastructuur van toeristische verblijven en jeugdverblijven.  Dat initiatief moet de energetische renovaties in een stroomversnelling brengen en ook zorgen dat de toeristische verblijven kunnen voldoen aan de brandveiligheidsnormen.

Energiebesparing op 1

Het grootste deel van het budget, zo’n 3,35 miljoen euro, is bedoeld voor energiebesparende maatregelen. De eigenaars van toeristische verblijven kunnen een subsidie tot 100.000 euro krijgen om te investeren in isolatie, warmtepompen en zonne-energie.

Brandveiligheid voor jeugdverblijven

Voor jeugdverblijven wordt er 650.000 euro uitgetrokken om de brandveiligheid te verbeteren. Deze verblijven moeten voldoen aan nieuwe normen tegen het einde van 2025, waardoor er belangrijke werken nodig zijn. Het plafond voor steun voor deze verblijven kan tot 150.000 euro oplopen.

De voorwaarden

Alle verblijven die door de regio erkend werden komen in aanmerking voor de steunmaatregelen. Aanvragen kunnen vanaf nu ingediend worden.