Volvo opent binnenkort een gloednieuw museum

cms,
27-09-2023
Net zoals BMW, Mercedes-Benz of Porsche zal de Scandinavische autobouwer een museum openen waar heel wat te zien zal zijn!
Volvo

World of Volvo, dat is de naam die weerhouden werd voor het nieuwe museum dat gewijd is aan het Zweedse merk. Een enorm project dat eind 2020 opgestart werd en nu bijna klaar is, op een steenworp van het centrum van Göteborg. Het moet gezegd dat het oude Volvo-museum in de haven van Hisingen zijn leeftijd begint te tonen en geen al te beste indruk maakt in vergelijking met de pareltjes onder de musea van autobouwers, zoals BMW Welt, het Mercedes-Benz Museum en het Porsche Museum.

Voor zijn nieuwe museum heeft Volvo alle registers opengetrokken, want het wordt een heus themapark. Een wereld gewijd aan de Scandinavische autobouwer, ontworpen in samenwerking met het team van het nabijgelegen themapark Liseberg. Pittig detail: World of Volvo werd opgetrokken op het terrein van de transmissiefabriek van voormalig concurrent Saab. Het nieuwe gebouw, dat cirkelvormig is en grotendeels uit hout van biologische herkomst opgetrokken werd, is een ontwerp van architecten van het gerenommeerde Deense bureau Henning Larsen, aan wie we onder andere ook het operagebouw van Kopenhagen en het hoofdkantoor van Der Spiegel in Hamburg te danken hebben.

Volvo

Maar dat is nog niet alles! World of Volvo wordt ook een plek waar je als bezoeker kan eten, deelnemen aan conferenties, tentoonstellingen bezoeken en zelfs genieten van concerten. Het is een plek gewijd aan design en de rijke Scandinavische cultuur!

 

De opening van World of Volvo is voorzien voor de lente van 2024.