Waar kan je dit weekend van de sneeuw genieten in België?

Julie Docsterd,
18-01-2024
Je zal dit weekend kunnen skiën in eigen land! We bekijken wat de mogelijkheden zijn...
snow belgium
WBT - Arnaud Siquet

De uitzonderlijke sneeuwval van de afgelopen dagen, met een tot 25 cm dikke sneeuwlaag, heeft de Oostkantons omgetoverd tot een echte speeltuin voor wintersportliefhebbers!

Er zullen in de regio maar liefst veertien wintersportcentra geopend zijn. Langlaufen kan bij de skiclub Weywertz (voorgevormde langlaufpaden van 2, 4, 6, 8 en 13 km), aan de Baraque Michel (niet-voorgevormde paden van 5, 6 en 7 km, en ook 25 km en 12-17 km dankzij de knooppunten), bij Mont Spinette (4 en 11 km aan voorgevormde paden, en ook pistes om te sneeuwschoenwandelen), Signal de Botrange (niet-voorgevormde routes van 5, 6 en 7 km en knooppuntroutes van 13-15 km en 20 km), Herzebösch ( voorgevormde paden van 2, 5 en 9 km), Losheimergraben (voorgevormde paden van 5, 8 en 12 km) en de Skihütte Mertes in Rocherath (voorgevormde pistes van 3, 6 en 13 km). Voor alpineskiërs bieden de skipistes in Ovifat verschillende moeilijkheidsgraden, met rode, blauwe en groene pistes. Tot slot kunnen kinderen ook sleeën in Weywertz, Herzebösch en Ovifat.

Gezien de mogelijkheid dat er in de loop van de dag nieuwe centra geopend worden, zullen er zonder twijfel heel wat mensen afzakken naar de feeërieke Venen die bedekt zijn met een mooie witte laag, en dat zowel om te wintersporten of gewoon om te wandelen. urs.

Geniet van Wallonië in de winter