Zo zal reizen aan boord van SpaceX eruitzien

SpaceX heeft een video gepubliceerd waarin een missie naar Mars gesimuleerd wordt en waarin de visie van Elon Musk over de toekomst van ruimtereizen gepresenteerd wordt.

Om toekomstige ruimtereizen te promoten heeft SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Teslabaas Elon Musk, een video van vijf minuten gepubliceerd waarin te zien is hoe buitenaards toerisme eruit zou kunnen zien. De animatie begint aan Starbase, de basis van SpaceX aan de Golf van Texas, en toont daarna de lancering van een Starship. Starship, gebouwd in roestvrij, blinkend staal en met vinnen rond de neus, lijkt de wereld van ruimtereizen te willen revolutioneren. Doordat de raket enkele tienduizenden kilo’s kan vervoeren en het aantal heen-en-terugritten tussen de ruimte en de Aarde aanzienlijk vermindert, is het het belangrijkste middel van Musk in de creatie van een kolonie op Mars.

Meer dan toerisme

In februari 2022 ontrafelde Musk zijn visie op de toekomst van ruimtereizen en de mogelijkheden voor de mens om een interplanetair ras te worden. De miljardair wil een kolonie op Mars creëren, voor hem een “verzekeringsdekking”, waar de mensheid beschermd is tegen de existentiële gevaren op Aarde. “Starship kan een miljoen ton naar de oppervlakte van Mars brengen en er een autonome stad creëren, en ik denk dat we dat moeten doen zodra het mogelijk is”, verklaarde hij.

Mars zal enkel maar leefbaar zijn als het een autonome stad heeft, ging hij verder, waarbij hij de moeilijkheid van zijn ambitie erkende en toegaf dat “het ontbreken van slechts één ingrediënt”, hoe klein ook, de stad kan laten uitdoven. Als de Aarde stopt met shuttles naar Mars te sturen, zou een kolonie op de rode planeet dus bedreigd zijn.

Om terug te komen op het ruimtetoerisme: Gwynne Shotwell, operationeel manager van Space X, kondigde recent aan dat de mens tegen het einde van dit decennium, of over 5à 6 jaar, Mars zal bereiken. Ook al onderscheidt het bedrijf van Elon Musk zich door haar ambitieuze projecten, twee start-ups zijn onlangs samengekomen om SpaceX voorbij te steken door reizen aan te bieden vanaf 2024!

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆