Costa Rica

Costa Rica : ongerepte en beschermde natuurpracht

02/09/2021

In Midden-Amerika vormt dit land een uitzondering. Hier vind je geen militaire dictatuur of guerillero’s, maar een democratie die al lang echte ecologische ambities koestert.

Het resultaat: 29 nationale parken en een immens respect voor het milieu, de fauna en de flora. Tijdens een bezoek aan Costa Rica leer je een (h)eerlijk land kennen waar je nooit genoeg van krijgt.

33

Back to basics in Costa Rica

Het is een zeldzaam gegeven in Midden-Amerika, een vreedzame democratie zoals Costa Rica die ervoor koos zijn biodiversiteit te beschermen en in te zetten op ethisch toerisme.

Lees meer

De Malekus, een ontmoeting met een kwetsbare Costa-Ricaanse gemeenschap

Van de zes Amerindiane volkeren die in dit land wonen, zijn de Malekus de minst talrijke. In drie dorpen rond San Rafael Guatuso, in de provincie Alajuela, tonen sommige van de 1.200 leden de toeristen hun bedreigde cultuur.

Lees meer

Tenorio en Rincón de la Vieja, vulkanische vegetatie in Costa Rica

Beschermd door de nationale parken, bieden deze twee vulkanen een ongekend contrast. Ze zijn rijk aan vogels, kloven en riviertjes – er is zelfs een blauwe rivier! Terwijl de eerste de bezoekers het regenwoud in leidt, voert de tweede ze door een landschap dat de Afrikaanse savanne waardig is...

Lees meer

Costa Rica, weids panorama op de Stille Oceaan

Na de ontdekking van dieren en de bossen is het goed om een verblijf in Costa Rica af te ronden met wat ontspanning aan de kust. In het noordwesten leent de Stille Oceaan zich daarvoor perfect met zijn premium hotels, zijn warm water en de uitstappen in het hinterland met een prachtig uitzicht op de kustlijn. Op het programma staat actief luieren aan de kant van Playa Panamá, in de provincie Guanacaste...

Lees meer