Egypte in 3 delen (7 nachten) - Van Caïro tot Caïro

Rondreis - Caïro, Egypte - Volgens het programma

Beschrijving

Geniet van 2 nachten in Caïro, 3 nachten in Hurghada en 2 nachten in Luxor met het all-inclusive arrangement in Hurghada

Hoogtepunten


  • Bezoek aan het plateau van Gizeh
  • Bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden
  • Bezoek aan de Vallei der Koningen
  • Bezoek aan de tempel van Karnak
  • Bezoek aan de tempel van Hatsjepsoet
  • Wandel door de souks van Khan el Khalili

Programma


DAG 1 - AANKOMST
El Caïro.
Aankomst in Caïro. Caïro is een van de grootste metropolen ter wereld die zich uitstrekt over beide oevers van de Nijl. Ontvangst bij aankomst en assistentie bij inreisformaliteiten. Transfer naar uw hotel. Inchecken en overnachting in het hotel.
Hotel: CONCORD EL SALAM 5* (of vergelijkbaar)

DAG 2 - PIRAMIDES & MUSEUM / VLUCHT NAAR LUXOR
El Caïro.
Ontbijt in het hotel. Vertrek voor het BEZOEK AAN HET PLATEAU VAN GIZEH en zijn ongelooflijke piramides: Khufu (de grootste van de drie, gebouwd rond het jaar 2650 voor Christus), een van de 7 wonderen uit de oudheid en de enige die de tand des tijds heeft doorstaan. Meer dan 40 eeuwen lang was het met een hoogte van 146 meter het hoogste monument dat door de mens werd opgericht. Khephren, de piramide van Khephren lijkt hoger dan die van Khufu, in werkelijkheid is hij iets lager, het is de steilere hellingshoek en de ligging op een iets hogere grond die deze indruk wekt. Mykerinos, het graf van koning Mykerinos, het is veel kleiner dan de andere twee piramides met een hoogte van 66 meter. de Sfinx: een leeuw met een faraokop wiens rol het was om de ingang van het graf te verdedigen tegen plunderaars. Het is 73 meter lang en 20 meter hoog. BEZOEK AAN HET NATIONAAL MUSEUM VAN OUDHEDEN waarvan de schatten variëren van de prehistorie tot de Romeinse tijd. U ziet onder andere de beroemde schat van Toetanchamon. Het herbergt meer dan 250.000 stukken en is een van de grootste musea ter wereld. Het stelt bezoekers in staat om de geschiedenis van het oude Egypte door 5 millennia heen te ontdekken. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Luxor, Opper-Egypte.Luxor, Opper-Egypte
Diner en overnachting in het hotel
Hotel: Jolie Ville 5* (of vergelijkbaar)

DAG 3 - LOUXOR
Luxor.
Na het ontbijt bezoek aan de tempel van Karnak, de meest theologische die hier in 2000 jaar is gebouwd, bracht het geloof van de mensen hulde aan dezelfde god: Amon. De grootste koningen hebben elkaar hier opgevolgd. De naam "Karnak", wat "fort" betekent, dateert uit de islamitische verovering. Bezoek de tempel van Luxor, deze werd gebouwd ter verheerlijking van de god Amon Ra die elk jaar de verjaardag van hun huwelijk vierde met zijn vrouw Mut. De processie verliet de tempel van Karnak en volgde de oevers van de Nijl naar de tempel van Luxor. De bouw van de laatste dateert uit de regeerperiode van de twee farao's Amenophis III en Ramses II. Twee obelisken sierden de ingang: ze werden in 1831 aan Frankrijk aangeboden door Mehemet Ali Temps libre. Diner en overnachting in het hotel
Hotel: Jolie Ville 5* (of vergelijkbaar)

DAG 4 - LOUXOR / HURGHADA
Hurghada.
Ontbijt aan boord. Vertrek voor de oversteek van de Nijl voor het bezoek aan de Thebaanse necropolis. De Vallei der Koningen waar je twee graven van koningen en die van een koningin zult bezoeken. Vanaf de 18e dynastie, en in het hele nieuwe koninkrijk, werden farao's niet langer begraven in tempels of monumenten die aan hun laatste reis waren gewijd. Het was aan de andere kant van de Nijl, op de westelijke oever, het land van het Hiernamaals, dat Thoetmosis I en alle farao's die hem opvolgden besloten om begraven te worden. Voorbij zijn de kolossale monumenten zoals de piramides, of zelfs de Mastabas die tijdens het Oude Rijk werden gebruikt, maar gewelven die in de rots zijn gegraven en waarvan de toegang nauwgezet wordt geblokkeerd en gecamoufleerd. Misschien was de belangrijkste motivatie om aan de grafrovers te ontsnappen. Stop bij de Kolossen van Memnon, de enige grafmonumenten van Amenophis III. Ze staan bekend om hun imposante architectuur, deze overblijfselen zijn bezocht door keizers en reizigers van alle tijdperken. Optionele activiteit tegen een meerprijs ter plaatse te boeken en te betalen bij onze lokale vertegenwoordiger: De tempel van koningin Hateshpsut: U zult versteld staan van het enorme complex van Deir el-Bahari, uniek in Egypte, omdat het gedeeltelijk in de rots is uitgehouwen en oprijst op drie terrassen die met elkaar verbonden zijn door centrale hellingen. een uniek gebouw gelegen in de holte van de berg Transfer naar Hurghada en inchecken in het hotel. Vrije dag op basis van all-inclusive. Ontspannende middag op de stranden van de Rode Zee. Diner en overnachting in het hotel.
Hotel: Hurghada Long Beach 5* (of vergelijkbaar)

DAG 5 - HURGHADA
Hurghada.
Optionele excursies (boottocht / snorkelen / duiken / safari .. etc te bezichtigen met onze vertegenwoordiger ter plaatse
Hotel: Hurghada Long Beach 5* (of vergelijkbaar)

DAG 6 - HURGHADA
Hurghada.
Optionele excursies (boottocht / snorkelen / duiken / safari .. etc te bezichtigen met onze vertegenwoordiger ter plaatse
Hotel: Hurghada Long Beach 5* (of vergelijkbaar)

DAG 7 - CAIRO
El Caïro.
Ontbijt
Transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Caïro.
Bij aankomst in uw hotel in Caïro wordt u begroet door ons lokale team. Vrije tijd om te genieten van je laatste momenten in Caïro WANDEL DOOR DE SOUKS VAN KHAN EL KHALILI Keer terug naar het hotel.diner en overnachting in Caïro.
Excursie mogelijk (neem contact met ons op voor reserveringen)
Koptische wijk.: BEZOEK DE KOPTISCHE WIJK. De christelijke religie werd rond 45 na Christus geïntroduceerd door St. Marcus en zo begon zich een Koptische gemeenschap te ontwikkelen - Koptisch is een term die specifiek verwijst naar christenen in Egypte. Het Koptische kwartier is vooral bekend vanwege het huisvesten van een groot aantal kerken in een zeer klein gebied. De kerk van St. Sergius is een van de oudste christelijke kerken, gebouwd rond de 3e of 4e eeuw na Christus. De kerk werd St. Sergius genoemd ter ere van een voormalige oorlogsgeneraal die zich tot het christendom bekeerde. De christenen bouwden op deze plek een kerk omdat men gelooft dat de Heilige Familie op deze plek, waar vroeger een grot was, haar toevlucht zocht. De kerk van St. Mary of Hanging Church is een heel mooi monument. Het is bereikbaar via een trap voorafgegaan door een gang met mozaïeken die bijbelse taferelen uitbeelden. Deze kerk heeft de bijnaam de Hangende Kerk omdat ze is gebouwd op de palmboomstammen die haar als palen ondersteunen. Het interieur is rijkelijk versierd, in de grote zaal, een Koptische icoon, voorstellende de Maagd Maria met Jezus in haar armen. We hebben de indruk dat ze ons met haar blik volgt als we er omheen lopen De Ben-Ezra Synagoge, deze synagoge is een waar architectonisch meesterwerk. Van buiten is het niets uitzonderlijks, maar het is het interieur dat het zo interessant maakt; gewoonweg weelderig.
Prijs/persoon indicatief: 53EUR Geschatte duur: 3 uur
Hotel: Concord El Salam 5* (of vergelijkbaar)

DAG 8 - VERTREK
El Caïro.
Ontbijt in het hotel, transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis.
*** EINDE VAN ONZE DIENSTVERLENING ***

Goed om te weten


Het verloop van onze tochten wordt ter indicatie gegeven. Dit programma kan worden gewijzigd als gevolg van weersomstandigheden of andere overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.
De lijst met hotels is niet uitputtend, er kunnen vergelijkbare hotels worden aangeboden.

Gegarandeerd vertrek vanaf: 3

Maximale groepscapaciteit: 49

Vluchtinformatie


Vluchtschema's zijn indicatief en kunnen worden gewijzigd door de luchtvaartmaatschappij of luchthavenautoriteiten.

De vluchtschema's worden bevestigd: voor de heenvlucht, na ontvangst van de luchthavenoproep, voor de terugvlucht direct ter plaatse door onze vertegenwoordiger op de bestemming.

Naast onze vertrekken vanuit Parijs bieden wij verblijven vanuit de provincies (per trein of vliegtuig). De levertijden en wijze van levering worden aan u bevestigd na ontvangst van uw reisdocumenten.

De continuïteit van uw reis naar uw eindbestemming wordt rechtstreeks door de luchtvaartmaatschappij verzekerd, zelfs in geval van verstoringen op de heen- of terugreis.

Deze prijs is inclusief


- Retourvluchten
- Transfers per minibus of touringcar, afhankelijk van het aantal deelnemers
- Excursies en bezoeken vermeld in het programma
- All-inclusive pakket in Hurghada
- Vervoer over land per personenvoertuig aangepast aan de grootte van de groep
- Lokale Engelssprekende Egyptoloog-gids voor alle tours
- Assistentie van onze vertegenwoordigers op de luchthaven
- Volpension vanaf 2 dagen ontbijt tot 8 dagen ontbijt
- Vlucht Caïro/Luxor/Hurghada/Caïro

Deze prijs is exclusief


- Persoonlijke uitgaven en extra's
- Gebruikelijke en verplichte fooien voor gidsen en chauffeurs
- Visa en fooien contant te betalen bij aankomst 75 euro per persoon
- Optionele excursies
- Alles wat niet vermeld staat in "Deze prijs is inclusief"

Vertrekdatum en prijzen

Vertrek Vertrek op Prijs dagen / nachten Boek
Geen tariefperiode gevonden...

Adres van uw pand

1457€ / personne
Vertrek op 01-07-2024