Kappa Tour in de kleuren van Senegal en verblijf in de Royal Horizon Baobab 4*nl - met Air France vluchten

Rondreis - Dakar, Senegal - Volgens het programma

Beschrijving

o Maximaal 16 deelnemers
o Een all-inclusive verlenging van het verblijf
o Ongewone excursies

Gedetailleerd programma


DAG 1: FRANKRIJK - DAKAR / ZOUTMEER
Meet & greet en transfer naar uw hotel aan de oevers van het zoutmeer.
Lunch.
Check-in voor 2 nachten in uw hotel in Keur Salim.
DAG 2: ZOUTMEER
In de vroege ochtend kunt u een traditioneel Fulani-dorp bezoeken en, afhankelijk van de beschikbaarheid, wrongel proeven die de Fulani transformeren voor een betere valorisatie van de traditionele veehouderij met behoud van het milieu met respect voor de voorouderlijke Fulani-cultuur.
U krijgt een "ongewone cruise" aangeboden voor een zeer originele verkenning van het zoutmeer, met lokale zoutkano's, aangedreven door een paal. De overtocht begint bij de zoutplukkers waar je gids je wat uitleg geeft over dit vreemde meer dat verzadigd is met zout dat onvermoeibaar wordt uitgebuit door mannen die besmeurd zijn met sheaboter.
U kunt ontspannen op het zand- en schelpenstrand, dat aan het meer ligt, of de onvergetelijke ervaring proberen van een duik in het zoutmeer met een ongelooflijk drijfvermogen. Met zoetwaterkalebassen kunt u zich afspoelen.
Mogelijkheid tot een wandeling (of paardrijden als optie ter plaatse te boeken) in het reservaat van de Bonaba-gemeenschap, langs een lagune omzoomd door duinen en traditionele tuinbouw.
Maaltijden met couleur locale.
Voor uw middag worden er ter plaatse verschillende activiteiten aangeboden:
- Paardrijden (1u30: 15EUR - 3u: 25EUR)
- Wandel langs de lagune naar het strand en keer terug door de duinen (1u30) of de bush in (3u).
- Mountainbiketocht (1u30: 15EUR - 3u: 25EUR)
- Wandel rond het meer op de hellingen (1u30) of ontdek de oude meerbedding van voor de grote droogte van de jaren 70 langs de duinengordel.
- Quadrit (1u: 45EUR - 1u30:60EUR - 3u: 100EUR / quad voor 1 of 2 personen - Piloot +18 jaar).
- Schelpenpaden, duinen en het strand van Dakar op automatische quads (3 mogelijke tochten).
- Bezoek het Sangalkam Turtle Village, rijd naar het zoutmeer en bezoek het Turtle Village, centrum voor de bescherming van de bedreigde Sulcata-schildpad. U zult onder de indruk zijn van enkele exemplaren met een gewicht van bijna 100 kg en gefascineerd door de baby's die de afgelopen maanden zijn geboren. Aquatische soorten maken dit bezoek compleet.
- Inleiding tot Afrikaanse spelen: Awalé, het zaadspel, bekend van Egypte tot Senegal via Ethiopië; Yoté, een Malinees spel van verovering en ruilhandel; de Wali, een Fulani-spel dat met stokken en kiezels op het zand werd gespeeld.
- Het leren van een paar gewone woorden Wolof of zelfs de eerste percussieritmes.
Zonsondergang aan het meer voordat u een nieuwe Senegalese specialiteit ontdekt.
Tweede Afrikaanse nacht aan de oevers van het zoutmeer.
DAG 3 : ZOUTMEER / KAYAR / LOMPOUL
Ontbijt.
Vertrek naar Kayar.
Je bereikt het grootste ambachtelijke visserijcentrum van Senegal, Kayar, om getuige te zijn van de aankomst van de vissers die de bar oversteken. Je gids in het dorp zal je de activiteit laten zien wanneer de vissers arriveren. Het lossen met emmers en vervolgens de boomstamkano's uit het water halen, het onderhandelen over stapels vis op het zand, het overlopen van ladingen in karren, het zouten, roken en drogen van niet-verkoopbare soorten of de verkoop van de fijnste vangsten onder de markt.
Ga verder naar Lompoul. Onderweg bezoek je traditionele dorpjes en 'bush'-scholen. Je krijgt de kans om uit te wisselen en te communiceren met de schoolkinderen.
Lunch in Loumpoul waar u een Thiebou Dieune 1e Senegalese specialiteit geserveerd krijgt.
En vertrek in een 4x4-vrachtwagen om de duinen te trotseren en een onvergetelijke Sahara-ervaring te beleven. Aankomst in de woestijn van Lompoul voor een charmant bivak in een oase midden in de duinen.
Geweldige kameelrit, in de grote duinen voor een grandioos panorama van de woestijn en de kustlijn of Djembé-cursus.
Welkomstcocktail.
Kindercouscous met groenten en Marokkaanse wijn. Entertainment van djembés en lokale dansen, gevolgd door traditionele Senegalese thee.
Afrikaanse nacht midden in de duinen onder traditionele khaima's (Moorse tenten) uitgerust met volledig beddengoed en een individuele badkamer (toilet, wastafel en bushdouche).
DAG 4: LOMPOUL / MEKHE / THIES / NGUERIGNE / SOMONE
Ontbijt in het kamp.
Rijd richting de Petite Côte via Mékhé, de hoofdstad van het Senegalese schoeisel; Bezoek aan ambachtelijke werkplaatsen. U doorkruist Thiès, een luchtige stad met zijn schaduwrijke straatjes, waaronder die van de centrale markt. Veel gebouwen uit het koloniale tijdperk getuigen van het vroegere belang van de "Spoorwegstad". Vervolgens via een weg met een uitzonderlijk panorama op het Baobab-bos van Sindia.
U bereikt de grote agglomeratie Mbour, luncht met de lokale bevolking en vertrekt naar de Somone, mogelijkheid tot optionele excursies.
VERBLIJF VAN 3 TOT 7 NACHTEN IN DE ROYAL HORIZON BAOBAB 4*NL
Geniet van een all-inclusive verblijf.
Senegal, een voorouderlijk land, nodigt u uit om de rijkdom en complexiteit van zijn ziel te ontdekken, badend in de zon, zijn zandstranden en zijn poëzie overal. Royal Horizon Baobab 4* ligt aan het strand, op 7 km van het centrum van Saly en op ongeveer 80 km van Dakar. Het is genesteld op het puntje van de kleine badplaats La Sogone, niet ver van het reservaat, midden in de natuur op een plek die nog steeds bewaard is gebleven. Het biedt uitzicht op de lagune en de oceaan. De internationale luchthaven ligt op 1u30 rijden.
Aan het einde van uw verblijf wordt u naar uw luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.
***EINDE VAN ONZE DIENSTEN***

AccommodatieZoutmeer: Keur Salim 2*nl Sup of vergelijkbaar
Lompoul-woestijn: traditionele Khaima-tent
Uitbreiding op de Somone: Royal Horizon Baobab 4*nl
Accommodatie voor de gehele route in de hotels die in het programma zijn vermeld of, in geval van onbeschikbaarheid, in gelijkwaardige hotels.
NL* Categorie volgens lokale normen
Aanvullende informatie over uw extensie:
Uitrusting & Activiteiten
Profiteer van uw verblijf om te ontspannen op het strand of bij een van onze zwembaden die jong en oud verwelkomen. Het grote zwembad heeft een kinderbad en het Flamboyant zwembad heeft 3 kinderbaden voor een geweldige gezinsvakantie.
Het hotel biedt een veelheid aan sportieve activiteiten voor beginners en gevorderden
Minivoetbal, jeu de boules, boogschieten, beachvolleybal, squash, zumba, fitnessruimte, aquarobics, aquajogging, aquabiken, spelletjes in het zwembad.
Miniclub voor kinderen van 4 tot 12 jaar en Tienerclub voor 12 tot 16 jaar
Beleef elke avond vanaf 21.45 uur een moment van emotie met de liveshow van het Royal Horizon Baobab Ballet, een uniek gezelschap in Senegal, dat exclusief optreedt in het Royal Horizon Baobab hotel.
Diensten: strandlakens (borg 10EUR), twee parkeerplaatsen.
Tegen betaling heeft u toegang tot andere hoteldiensten:
Jetskiën, vissen en boottochten, quadrijden, mountainbiken, catamaran, kanoën, kajakken, windsurfen...
De SPA: Ontdek verschillende soorten massages van over de hele wereld of probeer de unieke ervaring van traditionele massage
Internetverbinding in de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel.

Goed om te weten


Exclusieve rondleiding

Gegarandeerd vertrek van 2 personen tot maximaal 16 personen.

Het verloop van onze tochten wordt ter indicatie gegeven. Onze programma's kunnen worden gewijzigd als gevolg van vereisten buiten onze controle, zoals vluchtrotaties, marktdagen, bootschema's, wegomstandigheden, klimaat, enz. De geleverde diensten zullen echter worden gerespecteerd, behalve in geval van overmacht.

Vluchtinformatie


Vluchtschema's zijn indicatief en kunnen worden gewijzigd door de luchtvaartmaatschappij of luchthavenautoriteiten.
De vluchtschema's worden bevestigd: voor de heenvlucht, na ontvangst van de luchthavenoproep, voor de terugvlucht direct ter plaatse door onze vertegenwoordiger op de bestemming.

Naast onze vertrekken vanuit Parijs bieden wij verblijven vanuit de provincies (per trein of vliegtuig). De levertijden en wijze van levering worden aan u bevestigd na ontvangst van uw reisdocumenten.
De continuïteit van uw reis naar uw eindbestemming wordt rechtstreeks door de luchtvaartmaatschappij verzekerd, zelfs in geval van verstoringen op de heen- of terugreis.

Deze prijs is inclusiefo de ontvangst en bijstand van de Franstalige vertegenwoordiger ter plaatse,
o Overschrijvingen
o Vervoer per voertuig, minibus of touringcar (afhankelijk van het aantal deelnemers)
o Accommodatie volgens het programma
o Bezoeken en excursies volgens het programma
o Ingangen van de genoemde sites en monumenten
o Volpension (exclusief drankjes) tijdens de tour en all-inclusive op uw extensie
o De diensten van een Engelssprekende gids voor de duur van de tour
o Toeristenbelasting

Deze prijs is exclusiefo Fooien voor gidsen en chauffeurs
o Optionele excursies
o Persoonlijke uitgaven
o Verzekering
o Drankjes tijdens de tour
o Alles wat niet in de prijs wordt vermeld, is inclusief

Vertrekdatum en prijzen

Vertrek Vertrek op Prijs dagen / nachten Boek
Geen tariefperiode gevonden...

Adres van uw pand

1736€ / personne
Vertrek op 09-10-2024