Air Belgium zal aanwezig blijven in België!

Rédaction / Redactie,
27-03-2023
In de pers stond recentelijk te lezen dat Air Belgium van plan zou zijn om de activiteiten in Charleroi stop te zetten, maar de luchtvaartmaatschappij spreekt dat formeel tegen.
Viktor Ruppert

Zoals ze enkele maanden geleden aankondigde, heeft Air Belgium inderdaad wel de regelmatige vluchten naar Martinique en Guadeloupe moeten schrappen in de zomermaanden door de realiteit van de markt in die periode. De periode tussen eind maart en eind oktober is laagseizoen voor die bestemmingen, zegt ze. “De huidige economische context blijft delicaat voor luchtvaartmaatschappijen (de energiecrisis ligt jammer genoeg nog niet achter ons) en dumpingprijzen vanuit Frankrij hebben een negatief effect op vertrekken naar die landen in het laagseizoen vanuit België”, argumenteert Air Belgium.

Volgens de transporteur zien heel wat luchtvaartmaatschappijen zich momenteel gedwongen om hun vluchtschema’s te herbekijken en sommige routes helemaal te schrappen. “De vluchten vanuit Charleroi verdwijnen niet van de planning van toekomstige operaties”, verzekert hij. De tijdelijke schrapping van de verbindingen tussen Brussels South Charleroi Airport (BSCA) en de Franse Antillen voor de zomermaanden heeft bovendien geen impact op het personeel, bevestigt Air Belgium, dat “nog steeds aan het rekruteren is om de activiteiten verder te kunnen ontwikkelen en verder werkt aan het behoud van duurzame operaties”. De verbindingen tussen Zaventem en Zuid-Afrika zijn in dat opzicht een waar succes sinds de lancering afgelopen september.