Brussels Airlines hervat oude bestemming met nieuwe Airbus A330

Julie Docsterd,
18-09-2023
Brussels Airlines hervat haar vluchten naar Nairobi in 2024 en versterkt zo haar aanwezigheid in Sub-Sahara-Afrika.
Nairobi
Murad Swaleh

Na een onderbreking tussen 2015 en 2024 zal Brussels Airlines haar vluchten naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia, hervatten. Deze hervatting wordt mogelijk gemaakt door de toevoeging van een tiende Airbus A330 aan haar langeafstandsvloot. De eerste vlucht staat gepland voor juni 2024.

Verhoogde frequentie

De Belgische luchtvaartmaatschappij zal Nairobi gedurende de zomer zes dagen per week bedienen en in de winter vier keer per week. Bovendien wordt er in de winter een rechtstreekse vlucht naar Dakar toegevoegd, evenals een extra rotatie naar Banjul/Conakry en Monrovia/Freetown.

Versterking in Afrika

Nairobi wordt de 18e bestemming van Brussels Airlines in Sub-Sahara-Afrika, een cruciale markt voor de maatschappij. Met dit nieuwe vliegtuig wordt de frequentie van vluchten naar Kigali, de hoofdstad van Rwanda, dagelijks.

Een teken van vertrouwen

Het tiende intercontinentale vliegtuig is een duidelijk teken van het vertrouwen dat de Lufthansa Group in Brussels Airlines stelt en versterkt onze rol als toegangspoort tot Afrika voor de groep“, zegt Dorothea von Boxberg, CEO van Brussels Airlines.