De 5 best bewaarde geheimen van New York

Julie Docsterd,
22-08-2023
New York, de stad die nooit slaapt en nooit ophoudt ons te verrassen: hier zijn 5 goed bewaarde geheimen die je de Big Apple op een nieuwe manier zullen laten ontdekken.

1. Little Syria in Lower Manhattan

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Thomas Silk (@landmarksofny)

In de wijk Lower Manhattan was Washington Street ooit het bruisende hart van Little Syria. Vandaag de dag zijn er nog enkele overblijfselen van die tijd, zoals de St. George Chapel, een belangrijke plek voor de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap van Antiochië, een goed bewaard geheim van de New Yorkse geschiedenis.

2. De tuin van Roosevelt Island

Deze tuin, bekend als “The Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park”, is een echte verborgen schat. Gelegen aan het puntje van Roosevelt Island, biedt dit park een adembenemend uitzicht op de skyline van Manhattan en is het een oase van rust te midden van de drukte van de stad.

3. DeWhispering Gallery van Grand Central Terminal

Grand Central Station zit vol met geheimen, maar een van de meest intrigerende is de “Whispering Gallery”. Deze gewelfde passage heeft een bijzondere akoestiek waardoor iemand in een hoek kan fluisteren en aan de andere kant kan worden gehoord.

4. Het Berlin Wall Project

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Thierry Noir (@thierrynoir)

Weinig mensen weten dat een deel van de Berlijnse Muur in New York City staat. Het Berlin Wall Project, gelegen op 520 Madison Avenue, bestaat uit vijf delen van de muur, beschilderd door Duitse kunstenaars.

5. Het Greenacre Park

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Gothamist (@gothamist)

Dit kleine park in Midtown East is een ware oase van rust. Het hoogtepunt is een waterval van 7,6 meter die een serene sfeer creëert, ver weg van de drukte van de New Yorkse straten.