De 5 best bewaarde geheimen van Parijs

Julie Docsterd,
03-10-2023
Ontdek Parijs op een andere manier! Verken zijn verborgen schatten, vergeten plekken en goed bewaarde geheimen, ver weg van de gebaande paden.

1.   De Alpentuin van de Jardin des Plantes

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Rouletabille (@iryryry)

Verscholen in het hart van de Jardin des Plantes is de Alpentuin een oase van rust die door bezoekers vaak over het hoofd wordt gezien. Het herbergt een indrukwekkende collectie van meer dan 2000 soorten bergplanten, waardoor een miniatuur ecosysteem ontstaat, een plek van sereniteit te midden van de Parijse drukte.

2. De Arena’s van Lutèce

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Oneself DaVinci (@oneselfdavinci)

De Arena’s van Lutèce, verstopt in het 5de arrondissement, behoren tot de oudste Romeinse overblijfselen van Parijs. Dit antieke theater, ooit groot genoeg om 15.000 toeschouwers te ontvangen, is vandaag een rustig openbaar park waar verleden en heden samenkomen.

3.    Petite Ceinture

Petite Ceinture is een voormalige spoorlijn die rond Parijs liep. Tegenwoordig verlaten, biedt het een geheime wandeling door de stad, ver weg van de drukte, waar de natuur haar rechten heeft teruggeëist en waar je verrassende flora en fauna kunt ontdekken.

4.    De Passage L’Homme

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Vivre Paris (@vivreparis)

De Passage L’Homme, gelegen in het 11e arrondissement, is een charmante overdekte passage buiten de gebaande paden. Omzoomd door ambachtelijke winkels en ateliers, is het een pittoreske plek waar de tijd lijkt stil te staan.

5.   Het Geheime Feest van de Sainte-Chapelle

Elk jaar vindt er een geheim feest plaats op de binnenplaats van de Sainte-Chapelle, een juweel van  gotische architectuur. Alleen de meest ingewijde Parijzenaars zijn op de hoogte van dit evenement, waar muzikanten, dansers en straatartiesten samenkomen om de schoonheid en geschiedenis van deze heilige plek te vieren.