De 5 grootste watervallen ter wereld!

François Piette,
02-09-2021
Sta versteld van de 5 hoogste watervallen ter wereld 🌊 - indrukwekkende natuurlijke schoonheden die je gezien moet hebben! 💧
Easyvoyage

Indrukwekkend, angstaanjagend zelfs… En erg geliefd! Hieronder presenteren we je vijf watervallen voor de liefhebbers.

Watervallen van dit formaat bestaan vaak uit opeenvolgende “sprongetjes”, waardoor het water trapsgewijs naar beneden valt voor het zijn eindpunt bereikt. Dit zijn de 5 hoogste watervallen ter wereld. Ken jij ze al?

1. Salo Angel (Venezuela): 979 meter

De hoogste waterval ter wereld maakt een eerste sprong van maar liefst 800 meter. Twee wereldrecords in één klap dus! De naam van de waterval verwijst naar de Amerikaanse piloot Jimmy Angel die hem ontdekt heeft in 1933. De locals kenden de waterval natuurlijk al veel langer.

Vacancesweb.be

2. Tugela Falls (Zuid-Afrika): 948 meter

Van het hoogste punt tot het eindpunt stroomt het water over 5 treden. Deze waterval is 3.000 meter hoog en 15 meter breed.

Travel HD Wallpapers

3. Cataratas Ias Tres Hermanas (Peru): 914 meter

Deze waterval, gelegen in het nationaal park Otishi in het oostelijk gebergte, bestaat uit 5 treden en is 12 meter breed.

Peru.com

4. Olo’upena (Hawai, Verenigde Staten): ongeveer 900 meter

Nee, de Niagara Falls zijn niet de hoogste watervallen van de Verenigde Staten! Die vallen namelijk “maar” van 51 meter hoog, maar zijn bijna 1 kilometer breed, waardoor ze er een stuk indrukwekkender uitzien dan de Olo’upena Falls in Hawai.

Amazing Places

5. Yumbilla (Peru): 896 meter

Terug naar Peru, waar heel wat wonderen te ontdekken zijn. Deze duizelingwekkende waterval van bijna 900 meter hoog bestaat uit 4 treden. Ook van aan de voet gezien is dat op z’n minst gezegd indrukwekkend!

Vacancesweb.be