De luchthaven van Maastricht sluit een tijdje de deuren!

De luchthaven van Maastricht gaat tijdelijk toe voor de renovatie van de start- en landingsbaan. De luchthaven noemt de evolutie essentieel voor de veiligheid.

Anna Gru

De luchthaven van Maastricht, op een steenworp van de Belgische grens, sluit vanaf maandag 8 mei voor acht weken de deuren. De enige start- en landingsbaan van de luchthaven wordt tot eind juni gerenoveerd.

Renovatie is nodig na 18 jaar

De start- en landingsbaan werd voor het laatst gerenoveerd in 2005. “De wegbedekking moet vervangen worden omwille van slijtage van de toplaag van het asfalt. Door deze slijtage ontstaat het risico dat kleine deeltjes van het asfalt loskomen, waardoor vliegtuigen beschadigd kunnen raken,” vermeldt de website van Maastricht Aachen Airport.

Betere verlichting voor meer veiligheid

Ook de verlichting van de start- en landingsbaan wordt vervangen, om op die manier de veiligheid van de luchtvaartoperaties te versterken.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆