De mysteries van de Eeuwige Stad: ontdek de 5 weinig bekende geheimen van Rome

Julie Docsterd,
08-10-2023
Duik in het onontdekte! Rome onthult haar verborgen mysteries, oude juweeltjes en geheime plekjes voor een avontuur buiten de toeristische paden.

1.      De Coppedè-wijk

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Giulia M. (@marvelwisteria_13)

De wijk Coppedè ligt in het hart van Rome en is een weinig bekend architectonisch pareltje. Deze kleine wijk is ontworpen door architect Gino Coppedè en is een eclectische mix van stijlen, een combinatie van art nouveau, middeleeuws en barok. Wandel door de straten en je ontdekt sierlijke gevels, fijne mozaïeken en betoverende fonteinen. Het is een plek waar de verbeelding tot leven komt, ver weg van de drukte van de traditionele toeristische trekpleisters.

2.    De Via Appia Antica

De Via Appia Antica, een van de oudste wegen van Rome, is een levende getuige van de Romeinse geschiedenis. Omzoomd met cipressen en oude ruïnes nodigt deze historische weg je uit voor een meditatieve wandeling door de tijd. De catacomben langs de route, zoals die van San Callisto, bieden een fascinerend inzicht in de vroegchristelijke geschiedenis en grafkunst.

3.    De Oranjetuin

De Oranjetuin, of Parco Savello, ligt op de Aventijnse heuvel en is een oase van rust in het hart van de Eeuwige Stad. Deze tuin biedt niet alleen een overvloed aan sinaasappelbomen en schaduwrijke paden voor een ontspannen pauze, maar ook een adembenemend uitzicht op de Tiber, het Vaticaan en daarbuiten. Het is een plek van sereniteit en bezinning, waar Romeinen een moment van rust komen zoeken.

4.    De Mond van de Waarheid

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Syl (@silvia73dq)

De Bocca della Verità bevindt zich in het portaal van de kerk Santa Maria in Cosmedin en is een oude marmeren plaat waarop een mannelijk gezicht is afgebeeld. Volgens de legende is deze mond in staat om leugens op te sporen en de hand te bijten van degenen die de waarheid niet vertellen. Hoewel het een toeristische attractie is, behoudt de Mond van de Waarheid zijn aura van mysterie en blijft het bezoekers fascineren die op zoek zijn naar Romeinse legendes.

5.    De Catacomben van Priscilla

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Archeologica ® (@archeo.logica)

De Catacomben van Priscilla liggen aan de Via Salaria en zijn een ondergronds netwerk van christelijke graven uit de 2e eeuw. Ze worden beschouwd als een van de belangrijkste christelijke archeologische vindplaatsen in Rome. Terwijl je de smalle galerijen en grafkamers verkent, ontdek je oude fresco’s, inscripties en een sfeer die doordrenkt is van contemplatie en geschiedenis.

 

Nos voyages relatifs à cet article

Nos locations de vacances relatives à cet article

Villa met privé zwembad voor 12 personen

Toscane

Huis/Villa

Kamers

12 Personen

200.00 m2

€ / week

min nachten

Hotel Eden 5* - geen transfer nodig

Rome

Verblijf

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Four Seasons Hotel Firenze 5* - zonder overstap

Toscane

Verblijf

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Rocco Forte Hotel Savoy 5* - geen transfer nodig

Toscane

Verblijf

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

San Clemente Palace Kempinski 5* - zonder overstap

Venetië

Verblijf

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Combinatie Janna e Sole 4* & Castelsardo Resort 4* met autoverhuur

Sardinië

Combinatiereis

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten