De ‘Waitomo Glowworm Caves’: een feeërieke reis onder de grond

Julie Docsterd,
02-12-2023
Stap binnen in de mysterieuze wereld van de Waitomo Caves, waar duizenden glimwormen zorgen voor een ondergrondse sterrenhemel.
Waitomo Glowworm
Luca Calderone

De Waitomo Glowworm Caves in Nieuw-Zeeland tonen een adembenemend natuurspektakel. De glimwormen of Arachnocampa luminosa, ook wel vuurvliegjes genoemd, verspreiden een bioluminescent licht, waardoor de ondergrondse grotten lijken te veranderen in een fonkelende sterrenhemel.

Een geologisch en biologisch avontuur

Een bezoek aan de grotten is zowel een geologisch als biologisch avontuur. De stalactieten en stalagmietenformaties creëren een surrealistische setting, terwijl de gloed van de glimwormen een unieke blik biedt op het leven onder de grond..

Waar wij gek op zijn?

In alles stilte met een boot onder het plafond verlicht door gloeiwormen varen, is een onvergetelijke ervaring. De stilte van de grot, met enkel het geluid van druppelend water, creëert een bijna mystieke sfeer…

3 niet te missen activiteiten

  1. Cruisen met een boot: Vaar over het kalme water en bewonder het schouwspel van de glimwormen dat zich boven je hoofd afspeelt. Een ervaring die tegelijkertijd rustgevend en betoverend is.
  2. Een wandeling in de grotten: Ontdek te voet de verschillende kamers van de grotten, en leer bij over de rotsformaties en het ondergrondse ecosysteem.
  3. Speleologische ontdekkingstocht: Voor de meest avontuurlijken onder ons bieden de speleologische excursies een diepgaandere en sportievere verkenning van de grotten, met af en toe ook afdalingen via een touw en zwemmen in de ondergrondse wateren.

a nage dans les eaux souterraines.