Deze handbagage mag je meenemen in het vliegtuig

✈️ Handbagage toegestaan in het vliegtuig: alles wat je moet weten over de regels en beperkingen! 🛄 📋

Pixabay

Als je op reis gaat met het vliegtuig mag je niet zo maar van alles als handbagage meenemen. Zo zijn er grenzen aan de hoegrootheid en het gewicht van je bagage. Bovendien zijn er ook zaken die je absoluut niet in je handbagage mag steken.

Niet alle vliegtuigpassagiers zijn op de hoogte van de regels die gelden voor handbagage die ze mee aan boord mogen nemen. Maar wat moet je daar precies van weten?

Aantal stuks

Het aantal stuks handbagage dat je per persoon mag meenemen in een vliegtuig wordt bepaald door de maatschappij waar je mee vliegt. De meeste maatschappijen laten daarbij één of twee stuks handbagage toe. Het is dan ook belangrijk je voor je vertrek grondig te informeren over de voorwaarden die voor jouw vlucht gelden.

Hoe groot en hoe zwaar?

Daarnaast zijn er ook regels rond hoe groot en hoe zwaar je handbagage mag zijn. Ook die worden door elke vliegtuigmaatschappij afzonderlijk bepaald. Zorg er voor dat je voor je vertrekt checkt of de handbagage die je meeneemt voldoet aan het toegelaten gewicht en de grootte die wordt vooropgesteld.

Verboden producten

Sommige producten mag je niet in je handbagage steken ongeacht met welke maatschappij je vliegt. Op dat vlak spelen algemeen geldende strenge veiligheidsvoorschriften. Zo is het onder andere verboden zomaar vloeistoffen mee aan boord te nemen (zoals drinken). Wat je bv. wel mag meenemen zijn vloeistoffen en gels in verpakkingen van max. 100 ml, verpakt in een doorzichtige hersluitbare plastic zak met een capaciteit van 1 liter.

Ook verboden zijn bijvoorbeeld steekwapens en snijdende objecten zoals scheermesjes, een schaar en een nagelknipper. Hetzelfde geldt voor vuurwapens en chemische en ontvlambare producten.

Meer info over wat je mag meenemen en wat niet vind je op de website

Meer info

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆