Dit schitterende hotel deed dienst als decor voor de succesfilm ‘Glass Onion’ op Netflix

Julie Docsterd,
01-02-2023
Dit schitterende hotel deed dienst als decor voor de succesfilm ‘Glass Onion’ op Netflix

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Aman (@aman)

Welkom in Porto Heli, een kleine Griekse badplaats in de Peloponnesos, gelegen aan de Argolische Golf. Hier vind je een prachtig hotel met de naam Villa 20, bestaande uit verschillende paviljoenen, gebouwd in een verfijnde stijl met uitzicht op de nabijgelegen zee.

Benoît Blanc op de uitkijk!

Dit is het resort dat het decor vormde voor de opnames van de nieuwe thriller ‘Glass Onion‘, die sinds kort op het streamingplatform Netflix te zien is. En dat is het tweede opus van de avonturen van detective Benoît Blanc (na ‘Knives Out’, uitgebracht in 2019) dat zijn plot start in Griekenland, in een sublieme setting. Hoewel sommige scènes opgenomen zijn op het eiland Spetses, speelt meer dan de helft van de film zich af op het privé-eiland van één van de hoofdrolspelers, een miljardair Miles Bron, gespeeld door Edward Norton. De verschillende personages in de film raken geïsoleerd in zijn immense villa, waar een reeks gebeurtenissen plaatsvindt.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Amanzoe (@amanzoe)

Villa 20

Om de ideale filmlocatie te vinden, zouden de filmploegen een groot deel van Griekenland hebben doorkruist om de perfecte woning te vinden. Uiteindelijk werd gekozen voor het hotel Villa 20, dat deel uitmaakt van de Aman Resort groep. Het moet gezegd dat de setting op zijn minst grandioos is. De plek doet immers denken aan de Grieks-Romeinse gebouwen uit de oudheid. Dit luxueuze etablissement, een staaltje meesterlijke elegantie en soberheid, is ontworpen door Edward Tuttle en Marios Angelopoulos om op te gaan in de wilde omgeving van de Peloponnesos. En terwijl Villa 20 een adembenemend uitzicht biedt op de heuvels en de Egeïsche Zee, is de inrichting al even adembenemend.

Een hoogstaand etablissement

Het complex beschikt over een eigen spa, 6 zwembaden en een groot aantal eetgelegenheden, waaronder een Griekse ‘taverna’ verscholen onder olijfbomen. Het biedt plaats aan maximaal 18 gasten, met drie paviljoens van 100 m², elk met een eigen zwembad, twee paviljoens met zeezicht en vier luxueuze studio’s.

Elk hoekje van Villa 20 is een eerbetoon aan het oude Griekenland en zijn typische landschap. Grote beelden in de tuinen en een selectie van kunstwerken uit die tijd behoren tot de hoogtepunten.