Dit zijn wereldwijd de beste en ergste toeristische trekpleisters

Er is niets erger dan reizen met als doel om een specifieke site te bezoeken om, eens ter plaatse, teleurgesteld te worden. Het is immers niet omdat een toeristische trekpleister beroemd is, dat het sowieso de moeite waard is om er naartoe te gaan. Stasher, een specialist in tips voor bagage, maakte een lijst van de 99 beste, maar ook ergste bezienswaardigheden ter wereld.

Ervin Lukacs

Om dat te doen, hielden de mensen die zich bezig houden met het opstellen van de ranglijst rekening met beoordelingen op Google Reviews, de kwaliteit van de lokale accommodatie, de afstand tot de dichtstbijzijnde luchthaven, de veiligheid van de locatie en de populariteit van de locatie op TikTok. Dit leverde scores op van maximaal 10 voor elke attractie. Goed om weten is dat vier van de vijf populairste toeristische locaties op het Oude Continent liggen!

De winnende sites

Volgens Stasher is het Parlement in het Hongaarse Boedapest de beste toeristische attractie ter wereld. Het grote neogotische gebouw dat uitgeeft op de Donau kreeg een score van 7,34 op 10. Hongarije scoorde ook hoog wat de veiligheid betreft.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Aris Setya (@aris.setya)

Vervolgens vinden we op de ranglijst Disneyland Parijs (met 7,17 op 10), het Blue Lagoon resort in het IJslandse Grindavík (7,15 op 10), de beroemde Plaza De España in Sevilla (7,13 op 10) en tenslotte het Angkor Wat complex in Cambodja (7,04 op 10).

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Marion Cazes (@ma_caz)

 

En de verliezers

Wat de te vermijden sites betreft, staat de ‘Hollywood Walk of Fame‘ in Los Angeles op de laatste plek, met een score van amper 3,42/10. De wereldberoemde attractie kreeg de laagste score op Google Reviews. Bovendien heeft de VS een algemene veiligheidsindex van slechts 3,85, wat er mee voor gezorgd heeft dat de Hollywood Boulevard aan de staart van het klassement bengelt. Toeristen beschrijven hun ervaringen als “vies” en “onveilig”.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Jasper Cherry (@jaspercherrymagic)

De attractie die voorlaatst eindigde in het onderzoek is de Grand Bazaar in het Turkse Istanbul, één van de oudste handelscentra ter wereld. De Grand Bazaar scoort slecht op alle vlakken, met een totaalscore van 3,48/10.

De Taj Mahal in India is de op twee na slechtst beoordeelde attractie, met een score van 3,83/10. De attractie is bijzonder moeilijk bereikbaar vanaf een internationaal vliegveld, waarbij je als toerist een afstand van 219 km moeten afleggen voordat je ter plekke bent. Busch Gardens in Tampa, in de Amerikaanse staat Florida (4,82/10) is tenslotte de op drie na slechtste attractie, voorafgegaan door Lotte World in Zuid-Korea (4,80/10).

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Biloliddin Uktamov (@__uktamov)

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆