Duizenden mensen in de Hoge Venen afgelopen weekend!

Het eerste sneeuwweekend van het jaar trok duizenden bezoekers aan op het plateau van de Hoge Venen, met een positieve balans voor de autoriteiten en de wintersportcentra.

snow ardenne
WBT - Arnaud Siquet

Het eerste sneeuwweekend van het jaar leverde een indrukwekkende opkomst op in de Hoge Venen. De 20 cm dikke sneeuwlaag was als een magneet voor wintersportliefhebbers. “Op zaterdag, met een stralende zon, waren de omstandigheden uitzonderlijk. Tussen de 15.000 en 20.000 mensen genoten op het Plateau,” meldt Daniel Stoffels, de burgemeester van Waimes. Zondag daalde het aantal bezoekers omwille van het minder zachte weer, en de site bereikte nooit haar verzadigingspunt.

Optimaal beheer van de toestroom

De gemeentelijke autoriteiten zetten in op doeltreffende verkeers- en parkeermaatregelen. Dat zorgde ervoor dat bezoekers in de best mogelijke omstandigheden werden verwelkomd en dat hun vertrek huiswaarts werd vergemakkelijkt.

Wintersportcentra tevreden

De beheerders van de wintersportcentra zijn het eens met deze positieve beoordeling. “Op zaterdag verwelkomden we meer dan 1.000 mensen op de skipistes van Ovifat. Het skiverhuur moest zelfs worden stilgelegd omwille van een gebrek aan beschikbaar materiaal,” vertelt Caroline Kornwolf, penningmeester van de skipiste van Ovifat. Hoewel er op zondag iets minder bezoekers waren, was het weekend over het algemeen een succes.

Plotse weersverandering

Op een nacht tijd veranderden de dooi, regen en wind veranderden het winterlandschap helemaal. De snelle dooi van de sneeuw verplichtte de exploitanten om hun activiteiten te staken.

Geniet van Wallonië in de winter!

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆