Een prehistorisch bijl van… 200.000 jaar oud ontdekt in Saudi-Arabië

Een prehistorisch handbijl, waarvan de leeftijd geschat wordt op 200.000 jaar, is ontdekt in de de woestijn in Noord-West Saudi-Arabië, op de site van Qurh.

Deze ontdekking, die gedaan werd door een internationaal team van onderzoekers onder leiding van Ömer Aksoy van TEOS Heritage, wordt beschouwd als één van de belangrijkste in de regio.

Een eeuwenoude vesting

Het bijl van meer dan 51 cm is gemaakt van fijn basalt. Het heeft aan elke kant andere eigenschappen, wat erop wijst dat het werd gebruikt om te snijden of te hakken. Deze vondst maakt deel uit van een reeks stenen werktuigen die op de site gevonden zijn, en waarvan dit bijl het grootste is.

Historische betekenis

In de regio Al Ula, die rijk is aan natuurlijk en cultureel erfgoed, vind je ook de eerste UNESCO Werelderfgoedsite van Saoedi-Arabië, Hegra. De ontdekking van dit prehistorische bijl voegt een extra dimensie toe aan de complexe geschiedenis van de regio, die zo’n 200.000 jaar teruggaat tot het midden van het paleolithicum.

 

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆